Leggyakoribb kérdések

Leggyakoribb kérdések

Ha nem találja a választ a kérdésére, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk, szívesen válaszolunk mindenre.

Leggyakoribb kérdések

Ha nem találja a választ a kérdésére, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk, szívesen válaszolunk mindenre.

IVF kezelés

Az embrió biopsziája semmilyen módon nem befolyásolja a leendő babát. Íme három ok, amiért nem kell aggódnia.

 1. A biopsziát az ún. trophectodermából végzik. Ez az embriónak az a része, amelyből később a magzati hártyák keletkeznek, nem pedig maga a magzat.
 2. A biopszia során nagyon kis számú sejtet vesznek le. Ráadásul a mintavétel idején az embrió olyan stádiumban van, amikor a sejtek nagyon gyorsan szaporodnak.
 3. A biopsziát a legjobb embriológusaink végzik, akik világszerte maguk is embriológusokat képeznek és a legmagasabb kvalifikációval rendelkeznek.

Az IVF-hez a nőnek szüksége van a partnere aláírására, akinek nem kell a törvényes férjének lennie. Ugyanakkor a nő nem köteles ezt a férfit a gyermek születése után a gyermek apjaként megnevezni.

A törvény szerint az asszisztált reprodukciós módszerek a nő 49. születésnapjáig végezhetők.

Az orvosunkkal való konzultáció az első lépés a sikeres kezelés felé. A konzultáció során orvosa megbeszéli az Ön családi és személyes kórtörténetét, a már elvégzett vizsgálatok menetét, valamint a még elvégzendő vizsgálatok és kezelések menetét. Az orvos tájékoztatja Önt a költségekről és az egészségbiztosító által nyújtott visszatérítési lehetőségekről is. A konzultáción Önnek és partnerének is részt kell vennie.

PGT: Preimplantációs genetikai tesztelés

A PGT-M segítségével gyakorlatilag bármilyen ritka öröklődő betegség kizárható (recesszíven öröklődő, dominánsan öröklődő, akár nemhez kötött). A leggyakoribb ritka betegségek a mi populációnkban a következők:

 • cisztás fibrózis,,
 • spinális izomatrófia,
 • anyagcserezavarok,
 • neurofibromatózis,
 • Marfan-szindróma,
 • Huntington-kór,
 • familiáris hiperkoleszterinémia,
 • törékeny X-szindróma,
 • izomdisztrófia,
 • örökletes emlő- és petefészekrák (BRCA1 és BRCA2).

Leggyakrabban a partnerek sajnos csak egy beteg gyermek születése után értesülnek a genetikai terhelésről. Vannak azonban módok arra, hogy elkerüljék ezt a helyzetet, és előre megtudják a genetikai hajlamaikat. A Repromedánál a PANDA prediktív genetikai vizsgálat segítségével tesztelheti génjeit és hajlamát az örökletes betegségekre.

Egyáltalán nem az. A PGT jelentősen segíti a genetikai terhelés nélküli baba születését, és az átültetések sikerességi aránya folyamatosan nő.

A megbízható PGT-eredmények érdekében a fejlődés 5-6. napján biopsziát veszünk az embriókból. A méhbe történő átültetés megfelelő időpontja azonban szintén a fejlődés 5-6. napja. Nem lehetséges azonban a genetikai vizsgálat és az beültetés egyidejű elvégzése. A Repromedában az ún. fagyasztott embriótranszferre támaszkodunk, amely lehetővé teszi az embrió genetikai vizsgálatát, és egyúttal meggyőző eredményeket biztosít.

Sajnos ez nem lehetséges. A PGT az embrionális sejtek begyűjtéséhez kapcsolódik. Spontán fogantatás esetén nem tudunk mintát venni az embrióból. Ha a terhesség már folyamatban van, a prenatális vizsgálat az egyetlen lehetőség. Ebben az esetben azonban figyelembe kell venni a terhesség genetikai rendellenesség miatti esetleges megszakítására vonatkozó döntést, illetve a betegségben szenvedő gyermek születésének kockázatát.

A két vizsgálat között nincs különbség. A PGD, vagyis preimplantációs genetikai diagnózis a PGT, azaz a preimplantációs genetikai vizsgálat régebbi – ma már megszűnt – elnevezése.

Fogamzás előtti tesztelés

A cisztás fibrózis, a spinális izomatrófia, a törékeny X-szindróma, a siketség és a fenilketonuria mellett veleszületett anyagcsere-hibákra, látás-és halláskárosodáras, mozgásszervi-és bőrbetegségekre összpontosít.

A PANDA Carrier vizsgálattal a genetikai betegségben szenvedő gyermek születésének kockázatát 10-20-szorosára tudjuk csökkenteni.

A PANDA Infertility fényt derít az 5 leggyakoribb de kivételes betegségre: cisztás fibrózis, spinális izomatrófia, siketség, törékeny X-szindróma és fenilketonúria.

Igen is és nem is. Természetesen lehet hinni a szerencsében és spontán fogantatással próbálkozni, viszont akkor a betegséget prenatális úton szükséges kivizsgálni – tehát a terhesség alatt.

Ebben az esetben azonban figyelembe kell venni a terhesség genetikai hiba miatti mesterséges megszakítását az érintett genetikai hibával rendelkező gyermek születése miatt. Ez a kockázat elég magas.

Ezenkívül vannak olyan betegségek, amelyek jelentősen csökkentik a spontán terhesség esélyét, vagy jelentősen növelik a spontán abortusz kockázatát. Ezért a Repromedánál az ilyen pároknak a PGT-M-mel történő kezelést ajánljuk.

Ha a vizsgálat mindkét oldalon hajlamot mutat a betegségek valamelyikére, és fennáll annak a kockázata, hogy az az utódoknál is megjelenhet, akkor az embriók preimplantációs genetikai vizsgálatával (PGT-M) végzett mesterséges megtermékenyítés jöhet szóba. Így csak olyan embrió kerül beültetésre, amely nem tartalmazza a mutáns gént.

A vizsgálatok feltárják az örökletes betegségekre vonatkozó esetleges genetikai hajlamot, a veleszületett vetélési hajlamot és lehetővé teszik az embrió fejlődésének
előrejelzését is. Ha Önnél többször előfordult már vetélés és az orvosai nem tudják kideríteni annak pontos okát, akkor nálunk nem csak választ, de megoldást is kaphat.

A genetikai vizsgálat eredményei egyedülálló információkat nyújtanak a férfi vagy női meddőség okairól, a nő petefészkeinek esetleges válaszáról a hormonális stimulációra, az embrió beültetése utáni hormonpótló kezelés kockázatairól. Lehetővé teszi, hogy a kezelés még inkább személyre szabott legyen.

A PANDA Carrier tartalmazza mindazt, amit a PANDA Infertility, de ezenkívül még további 106 monogénes recesszív betegséget mutat ki.

Nem invazív embrióvizsgálat - EmbryoScreen

Genetikai laboratóriumunk, a RepromedaLab az első és eddig az egyetlen laboratórium Csehországban, amely ezt a módszert alkalmazza.

Az EmbryoScreen esetében nem szükséges az embrióból mintát venni, mint a PGT esetében. Ehelyett a laboratóriumban csak a kultiváció során spontán felszabaduló DNS-t elemezzük. Az EmbryoScreen azonban nem helyettesíti a PGT-kivizsgálást. Ha a PGT-tesztelésre indikáció áll fenn, mindig jobb azt a vizsgálatot alkalmazni.

Az EmbryoScreen jelentősen növeli a teherbeesés esélyét már az első beültetés alkalmával. Az embriók rangsorolásával és a legígéretesebbek kiválasztásával lerövidíthetjük a kezelés idejét, illetve csökkenthetjük a spontán vetélések és egyéb terhességi komplikációk valószínűségét.

Prenatális genetikai vizsgálat - PrenatalAdvance

A laboratórium izolálja a magzati DNS-t az Ön véréből. Ezt követően egy fejlett technológiai eljárás segítségével átfogó elemzést végeznek, hogy kimutassák az esetleges kromoszómális aneuploidia jelenlétét.

Ez csak egy másik neve a magzati DNS-nek. A magzati DNS elnevezés a latin fetus, azaz magzat szóból származik. Ez a DNS értékes információkat tartalmaz a magzat genetikai felépítéséről.

A magzati DNS-darabkák a méhlepény sejtjeiből származnak. Ezek a terhesség 5. hetétől kimutathatók, koncentrációjuk a következő hetekben növekszik, majd a szülés után eltűnnek.

A terhesség alatt a magzati DNS apró darabjai keringenek a vérében. A laboratórium izolálja a magzati DNS-t az orvos által levett vérmintából.

Szeretném igénybe venni a béranyaságot

A Repromedánál már több tíz gyereket segítettünk így a világra, Csehországban évente mintegy száz gyermek születik.

A cseh jogrendszer valójában egyáltalán nem foglalkozik a béranyasággal, és azt a törvény sem nem tiltja, sem nem engedélyezi.

Hosszú távú erőfeszítések történtek a béranyaság törvényben való rögzítésére, de sajnos ez még nem történt meg.

A folyamat összetettségére való tekintettel ezért elengedhetetlen az ügyvédi jelenlét és az összes bevett elv betartása.

A gyermekkereskedelem bűncselekményének elkerülése érdekében a béranyaságot nem szabad tiszteletben tartani. A béranya csak az elmaradt bér, az orvosi kezelés, az utazási költségek és olyan tételek, mint a jó minőségű élelmiszer vagy esetleg a terhesség alatti testmozgás megtérítésére jogosult.

A teljes pénzügyi kártérítés összegéről mindig Ön és a béranya állapodik meg, a klinika semmilyen módon nem szól bele. Egy másik fontos tétel az asszisztált reprodukcióval kapcsolatos összes orvosi eljárás, mivel a legtöbb esetben a biztosítótársaságok nem járulnak hozzá a kezeléshez. A teljes költség tehát nagyon egyéni, de elmondható, hogy a béranyaság több százezer koronába is kerülhet.

Általános kérdés

A REPROMEDA egy meddőségi kezelést végző klinika, amely Közép-Európa legjobb klinikái közé tartozik. Az asszisztált reprodukció mellett prekoncepciós és preimplantációs genetikai vizsgálatokat, valamint reproduktív sejtek adományozását és fagyasztását is végezzük.

A klinikánkon történő kezelés részeként különböző árcsomagokat vehet igénybe, amelyek különböző vizsgálatokat, genetikai vizsgálatokat és a terhesség valószínűségét növelő módszereket tartalmaznak.

A mesterséges megtermékenyítés sikerességi aránya nagyon egyéni, számos tényezőtől függ – az alkalmazott módszerektől, az Ön általános egészségi és mentális állapotától, életkorától és még sok mástól.

Egyeztessenek velünk egy konzultációt

és tegyék meg az első lépést az egészséges kisbabához vezető úton. A kezelőorvosuk minden szükségeset megbeszél Önökkel és javaslatot tesz a következő lépésekre.

Brno, Studentská 812/6, CZ

Kérdéseire hétfőtől péntekig, 7-18 óráig válaszolunk.

Vészhelyzet +420 602 592 842
Ostrava, Dr. Slabihoudka 6232/11, CZ

Kérdéseire hétfőtől péntekig, 7-15 óráig válaszolunk.

Vészhelyzet +420 606 029 983
Brno, Studentská 812/6, CZ

Kérdéseire hétfőtől péntekig, 7-18 óráig válaszolunk.

Vészhelyzet +420 602 592 842

View on map

Ostrava, Dr. Slabihoudka 6232/11, CZ

Kérdéseire hétfőtől péntekig, 7-15 óráig válaszolunk.

Vészhelyzet +420 606 029 983

View on map

Splňte si sen o kompletní rodině

Chcete se objednat nebo na něco zeptat? Vyplňte následující formulář a my se vám co nejdříve ozveme.

* Povinné položky
Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Váltsák valóra a teljes családról szóló álmaikat

Szeretnének időpontot kérni vagy kérdést feltenni? Töltse ki az alábbi űrlapot, és mi a lehető leghamarabb felvesszük Önökkel a kapcsolatot.

* Kötelező mezők
A kitöltött kérdőív elküldésével Ön hozzájárul személyes adatainak feldolgozásához.