IVF-kezelés donor spermával

Amennyiben saját spermával nem lehetséges a megtermékenyítés, lehetőség van adományozott spermát felhasználni az IVF-ciklus során.

IVF-kezelés donor spermával

Amennyiben saját spermával nem lehetséges a megtermékenyítés, lehetőség van adományozott spermát felhasználni az IVF-ciklus során.

Már csak 3 látogatás választja el Önöket a kisbabájuktól

Tudjanak meg többet az IVF-kezelésről.

IVF sikerességi arány

Négy IVF-ciklus során a párok 99%-a teherbe esik.

10-ből körülbelül 7 párnak csak egy IVF-ciklusra van szüksége a teherbe eséshez.

Az IVF sikerességi aránya azonban nagyon egyéni. Számos tényező játszik szerepet – az Önök általános egészségi állapota, életkoruk, de a mentális állapotuk is.

A donorok gondos kiválasztása

A donorokat szigorú kritériuok alapján választjuk ki. Minden fontos vizsgálatnak alávetjük őket.Nagy hangsúlyt fektetünk a genetikai kompatibilitásra a donor és a női parner között, a vércsoport egyezésére illetve a donor és a partner fizikai hasonlóságaira.

Többéves tapasztalattal rendelkező koordinátor

Az adományozott ivarsejtekkel végzett IVF-kezelés az egyik legfontosabb programunk, így erre a kezdetek óta nagy figyelmet fordítunk.

Tapasztalt szakemberekből álló csapat gondoskodik majd Önökről a kezelés teljes időtartama alatt és koordinátorhoz is bármikor bizalommal fordulhatnak.

A kezelés megkezdése késledekés nélkül

A kezelés megkezdésével feleslegesen nem várakoztatjuk Önöket. Képesek vagyunk késledekés nélkül elindítani a kezelést, hogy a lehető leggyorsabban segítsünk Önöknek az álmaik valóra válásában. Hívjanak bennünket vagy írjanak nekünk konzultáció egyeztetés céljából.

Egyeztessenek velünk egy konzultációt

és tegyék meg az első lépést az egészséges kisbabához vezető úton. A kezelőorvosuk minden szükségeset megbeszél Önökkel és javaslatot tesz a következő lépésekre.

Hogyan működik az IVF kezelés adományozott spermával

1. Első konzultáció

Az első személyes konzultáció az IVF-kezelés kapuja és körülbelül 120 percet vesz igénybe.

Miután a kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül időpontot kértek, magyarul beszélő koordinátoraink felveszik Önnökkel a kapcsolatot, és megbeszélnek Önökkel minden fontosat a kezeléssel kapcsolatban. Az időpontot nem szükséges a menstruációs ciklusához kötnie, a konzultációra bármikorra sor kerülhet. Az időpontra nem kell egyéb vizsgálati eredményeket magukkal hozniuk.

Javasoljuk, hogy a konzultáción mindketten jelen legyenek.

Bővebben a kezdeti konzultációról

A Repromedánál nem hiszünk az egyoldalú megközelítésben. Hisszük, hogy minden pár egyedi, ezért a vizsgálatok is személyre szabottak.

A hölgyek esetében elsősorban a kismedencei ultrahangra, hormonvizsgálatra és genetikai vizsgálatra összpontosítunk.

Vizsgálatok női részről

A Csehországban a nemi sejtek adományozása szigorúan anonim. A donorok és a recipiensek nem azonosíthatják egymást. A vércsoport és az Rh-faktor alapján választjuk ki az Ön számára megfelelő donort. Emellett haj- és szemszín, magasság vagy akár személyiségjegyek és érdeklődési körök tekintetében is maximális egyezést keresünk.

További információ a spermadonációról

Minden IVF-ciklusban hormonális stimuláció történik, amelynek hatására a nő petefészkeiben nagyobb számú petesejt érik be, mint egy természetes ciklusban.

A stimuláció a menstruációs ciklus 2. vagy 3. napján kezdődik, és összesen 10-12 napig tart. A stimulációs gyógyszerek alkalmazása nem bonyolult, kényelmesen otthonról is megoldható.

További információ a stimulációról

A petesejt-leszíváskor egy nagyon vékony tűt használunk, amely a kisebb csúcsátmérőjének köszönhetően kíméletesen hatol be a szövetekbe és minimálisra csökkenti a szövődmények kockázatát.

Az eljárást általános érzéstelenítésben végezzük, amely általában nem tart tovább 10 percnél. Az altatáshoz szükséges éhgyomorra érkeznie.

A beavatkozás után még van lehetősége pihenni, majd 1-2 óra múlva a kísérőjével együtt távozhatnak a klinikáról.

A leszívott érett petesejtek még aznap megtermékenyítésre kerülnek és embriókká alakulnak.

További információ

A PETESEJTEK MEGTERMÉKENYÍTÉSE
Az embriológus értékeli a petesejtek minőségét, és a megfelelőek megtermékenyíti a spermiumok segítségével.

A megtermékenyítés aktív mikromanipulációs módszerekkel történik (ICSI, PISCI), amelyek jelentősen növelik az embrióképződés sikerességének arányát.

KULTIVÁCIÓ
A megtermékenyítést követően figyelemmel kísérjük és gondoskodunk az embriók sikeres fejlődéséről.
Az embriókat a blasztociszta stádiumig, vagy a fejlődés 5-6. napjáig kultiváljuk. A legjobb embriógondozást a MIRI Time-lapse inkubátor biztosítja.

Tudjon meg többet a petesejtek megtermékenyítéséről és a kultivációról

A kriokonzerválás, azaz az embriók fagyasztása lehetővé teszi az embriók tárolását és későbbi felhasználását.
A lefagyasztott embriókat több évtizedig lehet tárolni. Újboli felolvasztásuk a következő beültetés esetén lehetséges.

Sikertelen IVF-eljárás esetén, vagy ha újabb terhességet szeretne, nem kell donort választania és újra petesejtet gyűjtenie.

Az embriók lefagyasztásához a legmodernebb technikát, az úgynevezett vitrifikációt alkalmazzuk.
Ennek során az embriókat másodpercek alatt -196 °C-os végső hőmérsékletre hűtjük.

További információk a kriokonzerválásról

Az embriót egy vékony kanüla segítségével a méhnyakon keresztül a méhbe juttatják.

A beültetés általában teljesen fájdalommentes. Ön és partnere így élvezhetik a pillanatot, amikor egy új élet keletkezhet.

További információ az embrióátültetésről

A beültetés után élvezze a nyugalmat és a kényelmet, és alkalmazza az orvosok által javasolt gyógyszereket. Ha az embrióbeültetést követő 14 napon belül nem jelentkezik a menstruációja, otthon elvégezheti a terhességi tesztet.
14 nap elteltével felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy megbeszéljük a következő lépéseket.

További információk

Egyeztessenek velünk egy konzultációt

és tegyék meg az első lépést az egészséges kisbabához vezető úton. A kezelőorvosuk minden szükségeset megbeszél Önökkel és javaslatot tesz a következő lépésekre.

Leggyakoribb kérdések

Az embrió biopsziája semmilyen módon nem befolyásolja a leendő babát. Íme három ok, amiért nem kell aggódnia.

 1. A biopsziát az ún. trophectodermából végzik. Ez az embriónak az a része, amelyből később a magzati hártyák keletkeznek, nem pedig maga a magzat.
 2. A biopszia során nagyon kis számú sejtet vesznek le. Ráadásul a mintavétel idején az embrió olyan stádiumban van, amikor a sejtek nagyon gyorsan szaporodnak.
 3. A biopsziát a legjobb embriológusaink végzik, akik világszerte maguk is embriológusokat képeznek és a legmagasabb kvalifikációval rendelkeznek.

Az IVF-hez a nőnek szüksége van a partnere aláírására, akinek nem kell a törvényes férjének lennie. Ugyanakkor a nő nem köteles ezt a férfit a gyermek születése után a gyermek apjaként megnevezni.

A törvény szerint az asszisztált reprodukciós módszerek a nő 49. születésnapjáig végezhetők.

Az orvosunkkal való konzultáció az első lépés a sikeres kezelés felé. A konzultáció során orvosa megbeszéli az Ön családi és személyes kórtörténetét, a már elvégzett vizsgálatok menetét, valamint a még elvégzendő vizsgálatok és kezelések menetét. Az orvos tájékoztatja Önt a költségekről és az egészségbiztosító által nyújtott visszatérítési lehetőségekről is. A konzultáción Önnek és partnerének is részt kell vennie.

Az esetek egyharmad részében férfi meddőségi okai, egyharmad részben női meddőségi problémák, a fennmaradt részben pedig kombinált faktorok játszanak szerepet a meddőségben.

Konkrétan elmondható, hogy a férfiaknál leginkább a rossz spermiogram paramétereiről van szó, különösen az alacsony spermiumszámról és a spermiumok rossz mozgékonyságáról vagy morfológiájáról (alakjáról).

Nőknél az ovuláció (a petesejt érése és felszabadulása) zavarai, a petesejt rossz minősége, az endometriózis, a petevezeték elzáródása, a petefészek és a petevezeték területén lévő összenövések játszanak szerepet a meddőségben.

Mindkét partnerben előfordulhatnak olyan genetikai rendellenességek is, amelyek nem teszik lehetővé a megfelelő embriófejlődést, és meddőséghez vagy ismételt vetéléshez vezethetnek.

A lombikeljárások során a hölgynek szüksége van a partnere aláírására, akinek nem kell a törvényes férjének lennie. Ugyanakkor a nő nem köteles ezt a férfit a gyermek születése után a gyermek apjaként megnevezni.

Na základě zákona je možné provádět metody asistované reprodukce do dne 49. narozenin ženy. Zdravotní pojišťovny vám metody a postupy spojené s IVF proplatí do 40. narozenin.

Az orvosunkkal való konzultáció az első lépés a sikeres kezelés felé. A konzultáció során orvosa megbeszéli az Önök családi és személyes kórtörténetét, a már elvégzett vizsgálatok eredményeit, valamint a még elvégzendő vizsgálatok és kezelések menetét. Az orvos tájékoztatja Önöket a költségekről. Ajánlatos, hogy a konzultáció során mindketten részt vegyenek.

Módszerek az IVF-kezelés sikerességének növelésére

Az IVF-kezelés sikerességének növelése érdekében speciális eljárásokat és módszereket alkalmazunk, amelyek lerövidíthetik a kisbabájukhoz felé vezető utat.

MOON

A MOON rövidítés mögött az angol Mature Oocytes Only kifejezés áll, amely szabad fordításban "csak érett petesejtek"-et jelent. Ez a petesejtek érettségének részletes vizsgálata polarizált fényben a megtermékenyítés helyes időzítése céljából.

EmbryoGen

Fontos növekedési hormont, a GM-CSF-et tartalmazó táptalaj segíti az embrió tápanyagfelvételét, és védi a sejteket a stressztől és az apoptózistól.

Time-lapse

A MIRI TL inkubátor a legjobb ellátást, kényelmet és helyet biztosítsa az embrióknak. Az egyes párok embrióit külön-külön tenyésztik a 12 külön fűtött kamra egyikében.

EndomeTRIO

A méh környezetének részletes vizsgálata és az embrióbeültetés optimális időpontjának meghatározása nagyon fontos lépés lehet a meddőség okának tisztázásában.

BeREADY

A tesztet minden olyan hölgynek ajánljuk, akinél alacsonyabb számú embrió keletkezett az asszisztált reprodukciós kezelés során, vagy akinél az embrió beültetése ismételten sikertelen volt.

Glue

Az Glue nevű speciális táptalaj hialuronsavat tartalmaz, amely "ragasztóként" működik Az Glue tartalmazza az optimális embriófejlődéshez szükséges összes tápanyagot, és segíti a méhfalhoz való megtapadását a transzfer során.

EmbryoGen

Növekedési hormont tartalmazó tenyésztőközeg, amelynek köszönhetően az embrió nemcsak jobban fejlődik, hanem a méhnyálkahártyával is kommunikál. Növeli az embrió sikeres beültetésének esélyét.

A tudomány, a holisztikus orvoslás és az empátia váratlan egyesülése

Keressük a megfelelő összeköttetést, amely elvezeti Önöket a kívánt célhoz.

0
éve

vagyunk itt Önökért

0
gyermek

született nekünk köszönhetően

0
olyan családnak

segítettünk, ahol ritka betegség fordult elő

Mi mindenki számára elérhetőek vagyunk, aki nem csak reménykedni szeretne

Sokéves tapasztalattal rendelkezünk és tudjuk, hogy minden történet más és más, ezért mindenki megérdemli a megértést és az egyéni megközelítést.

Brno, Ostrava

Bc. Michaela Janíčková, DiS.

Matróna

mjanickova@repromeda.cz

+420 702 247 322

Brno

Bc. Barbora Šobová

Nap koordinátor

bsobova@repromeda.cz

+420 607 001 671

Brno

Dana Kochová

Nap koordinátor

dkochova@repromeda.cz

+420 722 972 193

Brno

Bc. Martina Tocháčková, DiS.

Nővér

Brno

Adéla Klepetková, DiS.

Nővér

Brno

Eliška Široká

Nővér

6 000 gyereket segítettünk be a világba

Alex

június 19, 2024

Kisfiunk, Alex megszületése életünk legboldogabb pillanata! Hálás köszönet a Repromedának, hogy segítettek minket abban, hogy valóra váljon a csoda, amiben reménykedtünk!

Kryštůfek

május 27, 2024

Szeretném szívből megköszönni mindazt, amit értünk tettek. Önöknek köszönhetően valóra vált az álmunk, hogy legyen még egy babánk.

Kubík

április 19, 2024

A babához vezető nehéz út után, amely nagyon sokáig nem járt sikerrel, végül a brünni Repromeda szakembereihez fordultunk. Ezúton szeretnénk megköszönni nekik a szakmai segítséget, amelynek köszönhetően 2024. január 31-én megszületett Kubík fiunk. Most 2 hónapos és 5,6 kg-os, egészséges, mosolygós baba, aki minden nap boldoggá tesz minket.

Egyeztessenek velünk egy konzultációt

és tegyék meg az első lépést az egészséges kisbabához vezető úton. A kezelőorvosuk minden szükségeset megbeszél Önökkel és javaslatot tesz a következő lépésekre.

Brno, Studentská 812/6, CZ

Kérdéseire hétfőtől péntekig, 7-18 óráig válaszolunk.

Vészhelyzet +420 602 592 842
Ostrava, Dr. Slabihoudka 6232/11, CZ

Kérdéseire hétfőtől péntekig, 7-15 óráig válaszolunk.

Vészhelyzet +420 606 029 983
Brno, Studentská 812/6, CZ

Kérdéseire hétfőtől péntekig, 7-18 óráig válaszolunk.

Vészhelyzet +420 602 592 842

View on map

Ostrava, Dr. Slabihoudka 6232/11, CZ

Kérdéseire hétfőtől péntekig, 7-15 óráig válaszolunk.

Vészhelyzet +420 606 029 983

View on map

Splňte si sen o kompletní rodině

Chcete se objednat nebo na něco zeptat? Vyplňte následující formulář a my se vám co nejdříve ozveme.

* Povinné položky
Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Váltsák valóra a teljes családról szóló álmaikat

Szeretnének időpontot kérni vagy kérdést feltenni? Töltse ki az alábbi űrlapot, és mi a lehető leghamarabb felvesszük Önökkel a kapcsolatot.

* Kötelező mezők
A kitöltött kérdőív elküldésével Ön hozzájárul személyes adatainak feldolgozásához.

3. Megfelelő donor kiválasztása

Mielőtt hazamennének, a koordinátor segítségével kitöltenek egy kérdőívet a donor kívánt tulajdonságaival kapcsolatban. Amennyiben a női partnernél elvégezzük a PANDA genetikai panellt, a donor kiválasztására csak a vizsgálat eredményei után, tehát kb. 4 hét múlva kerül sor. Így tudjuk Önöknek biztosítani a genetikai kompatibilást a donor és a női partner között.

Minden donornál ismételt vizsgálatokat végzünk a nemi úton terjedő betegségek jelenlétére. A kiválasztás során nagy figyelmet fordítunk a donor és a partner vércsoportjának és RH-faktorának egyezésére, valamint a donor és a partner külső testi hasonlóságára. Kívánság szerint a személyiségjegyekre és az érdeklődési körre is lehet összpontosítani.

Az adományozóknak a következő feltételeket kell teljesíteniük:

 • 18 és 35 év közötti életkor,
 • jó egészségügyi állapot,
 • kiváló minőségű spermiogram,
 • a kórtörténetében nem rendelkezhet drogfüggőséggel,
 • nem dohányozhat,
 • nem dohányozhat,
 • alapfeltétel az érettségi vizsgával záruló középiskolai végzettség.

5. Petesejt-leszívás

A hormonális stimuláció befejezése után következik a petesejtek kinyerése, az úgynevezett punkció. Ezt általános érzéstelenítésben végzik, és általában nem tart tovább 10 percnél.

A tüszők tartalmát az orvos állandó ultrahangos ellenőrzés mellett egy hüvelyi ultrahang-fejhez erősített nagyon vékony tű segítségével távolítja el. A lényegesen kisebb csúcsátmérőjének köszönhetően a tű kíméletesen hatol be a szövetekbe és minimálisra csökkenti a szövődmények kockázatát.

Az embriológus ezután a tüszőfolyadékban megkeresi a petesejteket. Az érett petesejtek még aznap megtermékenyítésre kerülnek és elindul a fejlődésük.

A punkció után még egy kis pihenés következik. Teát és egy kis harapnivalót is biztosítunk. 1-2 órával a beavatkozás után a kísérőjével együtt elhagyhatják a klinikát és visszatérhet a szokásos tevékenységeihez. Aznap nem szabad gépjárművet vezetnie.

Leggyakoribb kérdések

Mikor és hogyan történik a petesejtgyűjtés?
A petesejt-leszívás pontos napját az orvos határozza meg az ultrahangvizsgálatok alapján. A punkció előtt 36 órával tüszőrepesztő injekciót kell alkalmazni.Ez egy laboratóriumban előállított hormon, amelyet az alhasba fecskendeznek. Nem kell aggódnia, hogy elfelejti, mi SMS-ben értesítjük az aplikáció pontos idejéről.

Milyen előnyei vannak a vékony tű használatának?
Az általunk használt Kitazato márkájú punkciós tű hegyének átmérője mindössze 0,912 mm (általánosan 1,149 mm-es tűt használnak). A betegek számára ennek a tűnek a használata biztonságosabb és kevésbé fájdalmas. A kezelés komfortérzetét az is növeli, hogy kevesebb fájdalomcsillapítót és érzéstelenítőt kell fogyasztani. A tű hegyének lézeres módosítésa biztonságosabb hozzáférést tesz lehetővé a tüszőhöz és kisebb ellenállást biztosít a környező szövetek részéről.

 

4. Hormonális stimuláció

A petefészkekben a hormonális stimuláció hatására nagyobb számú petesejt érik be, mint a természetes ciklusban. Ez a hasba adott gyógyszeres injekcióval történik. A gyógyszer alkalmazása egyszerű és fájdalommentes.

A stimulációhoz kizárólag modern gyógyszereket használunk, amelyek kíméletesek az Ön szervezetéhez, és növelik az egész kezelés sikerességét.

A stimuláció a menstruációs ciklus 2. vagy 3. napján kezdődik és összesen 10-12 napig tart. A stimulációs gyógyszerek alkalmazása nem bonyolult, kényelmesen otthonról is elvégezhető.

A stimuláció ideje alatt rendszeres kontrollvizsgálatokon szükséges elvégezni ahol az orvos ultrahanggal és vérvizsgálattal ellenőrzi, hogy minden rendben van-e. Az ultrahangvizsgálatokat a lakóhelyén vagy a klinikánkon végezheti el.

Hormonális stimulációra évek óta alkalmazzuk a kiváló minőségű Gonal F készítményt, amely előretöltött inejkciós toll formájában kapható. Kényelmes alkalmazása és nagy hatékonysága miatt népszerű.

Tekintse meg, hogyan kell alkalmazni a gyógyszert:

Leggyakoribb kérdések

A hormonális stimulációnak van-e negatív hatása a szervezetre?
A legnagyobb hormonális terhelés a női szervezetre a terhesség alatt jelentkezik. Az IVF-kezeléssel járó hormonális stimulációval a hormonszintek csak töredékét érik el ezeknek az értékeknek. Ha a nő stimulációját helyesen végzik, akkor nincs negatív hatása a szervezetre.

Mi a hiperstimulációs szindróma (OHSS)?
Az OHSS a petefészkeknek a hormonális stimulációra adott túlreagálására utal. Ez az állapot az alhasi fájdalomban nyilvánul meg, amelyet a petefészkek megnagyobbodása és a hasüregben lévő szabad folyadék képződése okoz. Hányinger vagy hányás és hasmenés érzése is előfordulhat. Az OHSS kialakulását a teljes stimuláció rendszeres és gondos ellenőrzése előzi meg.

Milyen gyakran fordul elő hiperstimulációs szindróma (OHSS)?
A modern stimulánsok kifejlesztésével a túlstimulációs szindróma (OHSS) kockázata jelentősen csökkent. Ma már ezek az esetek a százalék töredékében fordulnak elő.

Fájdalmas a stimuláció és a hormoninjekciók?
Az előre töltött injekciókat a bőr alatti szövetbe szükséges fecskendezni (mint az inzulint) és nem fájdalmasak. A stimuláció vége felé olyan nyomást érezhet az alhasában, mint a menstruáció előtt.

Miért van ilyen nagy eltérés a hormonstimulációs gyógyszerek árában?
A rekombináns készítmények mellett, amelyeket laboratóriumban állítanak elő, léteznek vizelet eredetű készítmények is, amelyeket menopauzában lévő nők vizeletéből nyernek.
Ezek magas tisztítottsági fokú gyógyszerek, de nem garantálják a stimuláció minőségét azzal a megbízhatósággal és pontosággal, amelyet a klinikánkon szeretnénk biztosítani a pácienseinknek. Az urinális készítmények költségei nagyságrenddel alacsonyabbak, de még egyetlen klinikai tanulmány vagy a tapasztaltunk sem győzött meg bennünket arról, hogy urinális készítményeket ajánljunk első választásként.

Melyik nap első ciklusnap?
Az első ciklusnap menstruáció első erősebb vérzésű napját jelenti. Az enyhe vérzés még nem számít a ciklus kezdetének. Ha a vérzés este nyolc óra után kezdődik, akkor a menstruáció első napjának a következő napot tekintjük.

Miért kell a stimuláció alatt kontrollvizsgálatra járni?
Az ön szervezetének a stimulációra adott válasza egyéni lehet – az ön korától, testsúlyától, petesejtkészletétől és a hormonstimulációs gyógyszer típusától függően. Éppen ezért mindent gondosan nyomon követünk. Az ellenőrző vizsgálatok alkalmával az orvos ultrahangvizsgálattal figyeli a petefészkek válaszát, és szükség esetén vérvétel útján ellenőrzi a hormonszinteket.

9. Beültetés után

A beültetés után élvezze a nyugalmat és a kényelmet, és alkalmazza az orvosai által javasolt gyógyszereket. 14 nap múlva végezzen terhességi tesztet a reggeli vizeletéből. Még aznap felhívjuk Önt, megkérdezzük a teszt eredményéről, és közösen egyeztetjük a további lépéseket.

Leggyakoribb kérdések

Miért csak 14 nap után csinálhatok terhességi tesztet?
Az IVF-kezelés során előfordulhat olyan gyógyszerek aplikációja, amelyek hamis pozitív vagy negatív eredmények irányába torzíthatják a terhességi tesztet. Ha a tesztet 14 nap elteltével végzi el, megkíméli magát a hamis eredményekből adódó felesleges stressztől.

Ismét csak egy csík. Most mit tegyek?
Sajnos néha a dolgok nem mindig az elképzeléseink szerint alakulnak, és a jó hírek nem akkor jönnek, amikor a legjobban szeretnénk. Ne aggódjon, nincs egyedül. Sajnos még az IVF-kezelés sem 100%-ban sikeres. Az IVF sikerességi aránya különböző tényezőktől, például az Ön korától, egészségügyi- és lelkiállapotától függően változik. Tegye azt, amit helyesnek érez. Sikítson, sírjon, hallgasson vagy beszéljen róla. Adjon teret az érzéseinek. De ne hibáztassa magát. Ha szeretne erről beszélni egy pszichológussal vagy munkatársunkkal, szívesen segítünk ebben is.

Ez volt az első IVF kudarcom, változtassak a kezelésemen?
Egy vagy két IVF-kudarc esetén nem kell egyelőre semmin sem változtatnia. Ha viszont kíváncsi arra, mit tehetne még azért, hogy legközelebb biztosan két csíkot lásson a terhességi teszten, van néhány tippünk a számára.

Próbálja ki a beREADY endometriális receptivitás tesztet, hogy megtudja a pontos beültetési ablakot, és meghatározza a következő transzfer ideális időpontját. Kipróbálhatja az EndomeTRIO tesztet is, amely a beREADY teszthez hasonlóan meghatározza a beültetési ablakot. Emellett azonban a méhnyálkahártya baktériumegyensúlyát is elemzi, és kimutatja a krónikus gyulladást okozó baktériumokat.

Hisz a holisztikus megközelítésben? Mi is. Nem biztos, hogy az alternatív gyógyászat az, ami mindig garantálja az anyává válást, azonban megfelelő kiegészítője a nyugati orvoslás módszereinek és valóban jelentősen javíthat az egészségi állapotán.

További információk az alternatív módszerekről

Többször is kudarcot vallottunk, most mi lesz?
Orvosa felajánlhatja Önöknek az adományazott nemi sejtekkel történő kezelés lehetőségét. Tudjuk, hogy ez a döntés időt vesz igénybe, és hogy alaposan át kell gondolniuk. Szánjanak rá időt. Mindennek eljön a maga ideje.

7. Kriokonzerválás

A kriokonzerválás, vagyis az embriók lefagyasztása lehetővé teszi az embriók jövőbeli felhasználását.

Az így lefagyasztott embriókat akár több évtizedig is tárolni lehet. Felolvasztásra egy újboli beültetés előtt van lehetőség.

Ezek az embriók felhasználhatók egy esetleges sikertelen beültetés után vagy néhány év múlva, ha gyermekük mellé egy kistestvért szeretnének.

A kriokonzerválás jelenlegi technikáját, amit a legmodernebb laboratóriumokban alkalmaznak vitrifikációnak nevezik. Ennek során az embriókat gyorsan, néhány másodperc alatt -196 °C-os végső hőmérsékletre hűtik le.

Csehországban az elsők között 2020-ban vezettük be a nyílt vitrifikációs rendszert. Ennek a technikának köszönhetően a kiolvasztás sikerességi aránya a vitrifikációt követően jelentősen magasabb és segítségével kihasználhatjuk a krioembrió-transzfer (KET) összes előnyét.

Legyakoribb kérdések

A felolvasztott embriók valóban ugyanolyan minőségűek, mint a frissek? Nem kell attól tartanunk, hogy valahogyan megsérülnek?
A korábban használt lassú fagyasztási módszerrel ellentétben a vitrifikáció során nem keletkeznek olyan jégkristályok, amelyek károsíthatják a sejteket. Ráadásul a sejteket speciális közegben tárolják, amely megvédi őket a külső hatásoktól. Az embriók még a felolvasztás után is kiváló állapotban vannak.

8. Beültetés

Az embrió méhbe történő beültése az IVF-kezelés egyik legfontosabb lépése. Egyszerűen fogalmazva úgy írható le, hogy az embrió egy vékony kanüla segítségével a méhnyakon keresztül a méhbe kerül. Az eljárás rövid, általában fájdalommentes, és a trasznfer szobában, nyugtató zene mellett történik. A beültetés során Önök egy videofelvételt nézhetnek az embrió beültetéséről, és partnere is jelen lehet az eljárás során.

Az embriókat ideális esetben a blasztociszta stádiumban helyezik be a méhbe. Ez a fejlődésük 5-6. napja, miután a petesejteket megtermékenyítették a spermiumok. Az egyik lehetőség az ún. friss transzfer, a másik lehetőség ezen embriók lefagyasztása és a következő ciklusban történő beültetése (krioembrió transzfer – KET). A Repromedánál a második lehetőséget részesítjük előnyben.

Az akupunktúra megfelelő kiegészítés lehet a beültetés előtt és után. A beültetésre kellemesen ráhangolódhat, a kismedence környéke ellazul az embrió könnyebb behelyezése érdekében. A beültetés után az akupunktúra a méh vérkeringését serkenti, hogy elősegítse az embrió megfelelő fejlődését és táplálását. Ezenkívül kellemesen ellazulhat.

Mi történik, ha az embrió rögzítése ismételten meghiúsul?

Előfordulhat, hogy annak ellenére, hogy egy sor vizsgálat kimutatta, hogy semmi sem akadályozza az embrió rögzülését, az embrió ismételten nem rögzül. A problémát okozhatja a méhnyálkahártya, amely esetleg nem eléggé felkészült az átültetésre. A beReady vagy az EndomeTRIO teszt segíthet ebben a tekintetben.

 • A beREADY teszt a méhből vett kenetminta elemzése alapján meghatározza az Ön egyéni beágyazódási ablakát, és így meghatározza az embrióátültetés optimális időpontját.
 • Az EndomeTRIO teszt a méhnyálkahártyából vett egyetlen mintából egyszerre három vizsgálatot végez. A beültetési ablak meghatározása mellett elemzi a méhnyálkahártya baktériumegyensúlyát, és kimutatja a krónikus gyulladást okozó baktériumokat.
 • Az EmbryoGlue nevű speciális táptalaj segíthet növelni az embrió befészkelésének és az azt követő terhességnek az esélyét. Ezt a táptalajt úgy állították össze, hogy utánozza a női méhben uralkodó körülményeket, miközben „ragasztóként” működik Az EmbryoGlue tartalmazza az optimális embriófejlődéshez szükséges összes tápanyagot, és segít a méhfalhoz való rögzülésben az átültetés során.

A leggyakrabban feltett kérdés

Miért a krioembrió transzfer vagy a KET a Repromedában?
A fő ok a kezelés nagyobb sikerességi aránya. Miért van ez így? A transzfer időzítése a nő következő természetes ciklusára, amelyet már nem terhel hormonális stimuláció (ami a petesejt kinyeréséhez szükséges), hozzájárul a magasabb sikerességi arányhoz. A következő ciklusokban általában jobban el tudjuk érni, hogy a méhnyálkahártya jobban felkészült legyen az embrió befogadására. Egy másik ok az embriók preimplantációs genetikai vizsgálatának alkalmazása, amelyet jelenleg a legtöbb páciensünknél elvégezünk. Ebben az esetben a KET időbeli okokból az egyetlen lehetőség. A késleltetett transzfer során genetikai laboratóriumunkban vizsgáljuk az embriókat. A következő ciklusban a legígéretesebbeket ültetjük át közülük.

Fájdalmas az embrióátültetés?
A legtöbb nő számára ez egy ambuláns, fájdalommentes eljárás. Egyes nőknél a méhnyak beszűkülhet a méh fejlődési rendellenessége miatt, vagy gyulladás, illetve műtét következtében. Ebben az esetben az átültetés kissé kellemetlen lehet.

Miért csak egy embriót ültetnek át a Repromeda embrióátültetés során?
Mert tudjuk, hogy két vagy több embrió átültetése nem növeli a terhesség valószínűségét, csak a többszörös terhesség valószínűségét. Egyetlen embrió átültetésével megelőzzük a többszörös terhességet, amely mind a nőre, mind a gyermekekre nézve kockázatot jelent.
A végleges döntést az átültetendő embriók számáról a pár hozza meg orvosával konzultálva. Nagy örömünkre szolgál azonban, hogy klinikánkon az átültetett embriók átlagos száma 1,0. Célunk nem csak az Ön terhessége, hanem egy egészséges baba a karjaiban. Csak így lehetünk mi magunk is elégedettek a munkánkkal.

Lehetnek ikreim egy embrióátültetés után?
Egyetlen embrióátültetés esetén többes terhesség csak az eredeti egyetlen átültetett embrió osztódásából származó egypetéjű ikrek esetében fordulhat elő.

Milyen valószínűséggel eshetek teherbe?
A terhesség valószínűsége egyetlen PGT-tesztelt embrió átültetése után legfeljebb 58%. A legtöbb ciklusban azonban több életképes embriót kapunk. Tíz párból körülbelül hétnek csak egy IVF-ciklusra van szüksége a terhesség eléréséhez. Négy IVF-ciklus során a párok 99%-a teherbe esik.

6. A petesejtek megtermékenyítése és kultiváció

A petesejtek megtermékenyítése

Miután begyűjtésre került minden ivarsejt, azok étkerülnek az embriológiai laboratóriumba. Itt megy végbe maga a mesterséges megtermékenyítés. Az embriológus kiértékeli a petesejtek minőségét és a spermiumokkal megtermékenyít minden megfelelő petesejtet. A megtermékenyítés manapság standard aktív mikromanipulációs módszerekkel (ICSI, PICSI) megy végbe. Ezek az eljárások jelentősen növelik az embrióképződés sikerességének arányát.

Pácienseink számára elérhető a SpermPacket (a megtermékenyítéshez) kezelési csomag, amely különféle mószerek kombinációját tartalmazza, mint pl. az ICSI vagy PICSI, illetve magába foglalja az optimális spermaszelektációs módszereket- MACS vagy ZymotChip.

Az optimális spermiumok kiválasztáshoz szolgáló módszerek a korábbi laboratóriumi vizsgálatokon, a páciens igényein és az aktuális spermiogram paraméterein alapulnak. A MACS módszer az ejakulátumból eltávolítja a hibás, töredezett DNS-t tartalmazó spermiumokat. A ZymotChip eljárás gondosan kiválogatja a legjobb mozgással és legmagasabb életképességgel rendelkező spermiumokat.

Az embriók kultivációja

A petesejtek spermiummal történő megtermékenyítése után az embriológusok figyelemmel kísérik és gondoskodnak az embriók sikeres fejlődéséről. Az embriókat 5-6 napig, vagyis a blasztociszta stádiumig tenyésztik. Pácienseinknek modern MIRI Time-lapse inkubátorok használatát kínáljuk a kultiváció során. Ezek az inkubátorok az embriók lehető legjobb gondozását teszik lehetővé, külön kultivációs helyet biztosítanak miközben az embriók fejlődését folyamatosan rögzítik egy beépített kamera segítségével. Mivel a mikroszkópos vizsgálathoz nem kell az embriókat külön kivenni az inkubátorból, a kultiváció körülményei nem változnak.

Azokban a ciklusokban, amelyekben az embriók preimplantációs genetikai vizsgálata (PGT) is tervezve van, a fejlődés 5-6. napján az embrió sejtjeiből mintavétel történik. A minta a genetikai laboratóriumunkban kerül kivizsgálásra, az embriókat pedig lefagyasztjuk (vitrifikáció).

Leggyakoribb kérdések

Mit jelent a klasszikus vagy hagyományos IVF és miért alkalmazzák már olyan ritkán?