IVF kezelés adományozott petesejtekkel

Az adományozott petesejtekkel történő IVF-kezelés reményt ad azon hölgyek száméra, akik saját petesejtjeikkel nem tudnak teherbe esni.

IVF kezelés adományozott petesejtekkel

Az adományozott petesejtekkel történő IVF-kezelés reményt ad azon hölgyek száméra, akik saját petesejtjeikkel nem tudnak teherbe esni.

Már csak 2 látogatás választja el Önöket a kisbabájuktól

Tudjon meg többet a kezelésről.

IVF sikerességi arány

Négy IVF-cikus során a párok 99%-a esik teherbe.
Nagyjából 10-ből 7 párnak elég egy IVF ciklus a sikeres teherbe éséshez.

Az adományozott ivarsejtekkel történő IVF-kezelés sikerességi aránya azonban nagyon egyéni és számos tényezőtől függ- az Önök általános egészségi állapotától, életkoruktól, lelkiállapotuktól és a partner spermáinak minőségétől.

A donorok gondos kiválasztása

A donorokat szigorú kritériumok alapján választjuk ki. Minden fontos vizsgálatnak alávetjük őket és meggyőződünk arról, hogy őket és családjukat nem terhelik súlyos betegségek vagy pszichiátriai diagnózisok.

Nagy hangsúlyt fektetünk a genetikai kompatibilitásra a donor és a parner között, a vércsoport egyezésére illetve a donor és a befogadó hölgy fizikai hasonlóságaira.

Többéves tapasztalattal rendelkező koordinátor

Az adományozott ivarsejtekkel végzett IVF-kezelés az egyik legfontosabb programunk, így erre a kezdetek óta nagy figyelmet fordítunk.

Tapasztalt szakemberekből álló csapat gondoskodik majd Önökről a kezelés teljes időtartama alatt és koordinátorhoz is bármikor bizalommal fordulhatnak.

A kezelés megkezdése késledekés nélkül

A kezelés megkezdésével feleslegesen nem várakoztatjuk Önöket. Képesek vagyunk késledekés nélkül elindítani a kezelést, hogy a lehető leggyorsabban segítsünk Önöknek az álmaik valóra válásában. Hívjanak bennünket vagy írjanak nekünk konzultáció egyeztetés céljából.

Egyeztessenek velünk egy konzultációt

és tegyék meg az első lépést az egészséges kisbabához vezető úton. A kezelőorvosuk minden szükségeset megbeszél Önökkel és javaslatot tesz a következő lépésekre.

Donor petesejtes IVF-kezelés lépésről-lépésre

1. Első konzultáció és vizsgálat

Az első személyes konzultáció az IVF-kezelés kapuja és körülbelül 120 percet vesz igénybe.

Miután a kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül időpontot kértek, magyarul beszélő koordinátoraink felveszik Önnökkel a kapcsolatot, és megbeszélnek Önökkel minden fontosat a kezeléssel kapcsolatban. Az időpontot nem szükséges a menstruációs ciklusához kötnie, a konzultációra bármikorra sor kerülhet. Az időpontra nem kell egyéb vizsgálati eredményeket magukkal hozniuk.

Javasoljuk, hogy a konzultáción mindketten jelen legyenek.

Bővebben az első konzultációról

A Repromedánál nem hiszünk az egyoldalú megközelítésben. Hisszük, hogy minden pár egyedi, ezért a vizsgálatok is személyre szabottak.

A férfiak esetében elengedhetetlen a spermiogram, amely alapján javaslatot teszünk a további teendőkre, valamint a genetikai vizsgálatokra.

Vizsgálatok férfi részről

A Csehországban a nemi sejtek adományozása szigorúan anonim. A donorok és a recipiensek nem azonosíthatják egymást. A vércsoport és az Rh-faktor alapján választjuk ki az Ön számára megfelelő donort. Emellett haj- és szemszín, magasság vagy akár személyiségjegyek és érdeklődési körök tekintetében is maximális egyezést keresünk.

További információ

A spermagyűjtés 2-3 napos szexuális önmegtartóztatás után steril tartályba történő maszturbálással megy végbe.

A gyűjtőhelyiségbe egyedül vagy partnere társaságában mehet. Alternatívaként előzetes egyeztetés alapján otthonról vagy szállodából is hozhatja a mintát.

További információ

A PETESEJTEK MEGTERMÉKENYÍTÉSE
Az embriológus értékeli a petesejtek minőségét, és a megfelelőek megtermékenyíti a spermiumok segítségével.

A megtermékenyítés aktív mikromanipulációs módszerekkel történik (ICSI, PISCI), amelyek jelentősen növelik az embrióképződés sikerességének arányát.

KULTIVÁCIÓ
A megtermékenyítést követően figyelemmel kísérjük és gondoskodunk az embriók sikeres fejlődéséről.
Az embriókat a blasztociszta stádiumig, vagy a fejlődés 5-6. napjáig kultiváljuk. A legjobb embriógondozást a MIRI Time-lapse inkubátor biztosítja.

Tudjon meg többet a petesejtek megtermékenyítéséről és a kultivációról

 

A kriokonzerválás, azaz az embriók fagyasztása lehetővé teszi az embriók tárolását és későbbi felhasználását.

A lefagyasztott embriókat több évtizedig lehet tárolni. Újboli felolvasztásuk lehetséges a következő beültetés esetén.

Sikertelen IVF-eljárás esetén, vagy ha újabb terhességet szeretne, nem kell donort választania és újra spermagyűjtést végeznie.

Az embriók lefagyasztásához a legmodernebb technikát, az úgynevezett vitrifikációt alkalmazzuk.

Ennek során az embriókat másodpercek alatt -196 °C-os végső hőmérsékletre hűtjük.

További információ a kriokonzerválásról

Az embriót egy vékony kanüla segítségével a méhnyakon keresztül a méhbe juttatják.
A beültetés általában teljesen fájdalommentes. Ön és partnere így élvezhetik a pillanatot, amikor egy új élet keletkezhet.

További információ a beültetésről

A beültetés után élvezze a nyugalmat és a kényelmet, és alkalmazza az orvosok által javasolt gyógyszereket. Ha az embrióbeültetést követő 14 napon belül nem jelentkezik a menstruációja, otthon elvégezheti a terhességi tesztet.
14 nap elteltével felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy megbeszéljük a következő lépéseket.

További információk

Egyeztessenek velünk egy konzultációt

és tegyék meg az első lépést az egészséges kisbabához vezető úton. A kezelőorvosuk minden szükségeset megbeszél Önökkel és javaslatot tesz a következő lépésekre.

Leggyakoribb kérdések

Az embrió biopsziája semmilyen módon nem befolyásolja a leendő babát. Íme három ok, amiért nem kell aggódnia.

 1. A biopsziát az ún. trophectodermából végzik. Ez az embriónak az a része, amelyből később a magzati hártyák keletkeznek, nem pedig maga a magzat.
 2. A biopszia során nagyon kis számú sejtet vesznek le. Ráadásul a mintavétel idején az embrió olyan stádiumban van, amikor a sejtek nagyon gyorsan szaporodnak.
 3. A biopsziát a legjobb embriológusaink végzik, akik világszerte maguk is embriológusokat képeznek és a legmagasabb kvalifikációval rendelkeznek.

Az IVF-hez a nőnek szüksége van a partnere aláírására, akinek nem kell a törvényes férjének lennie. Ugyanakkor a nő nem köteles ezt a férfit a gyermek születése után a gyermek apjaként megnevezni.

A törvény szerint az asszisztált reprodukciós módszerek a nő 49. születésnapjáig végezhetők.

Az orvosunkkal való konzultáció az első lépés a sikeres kezelés felé. A konzultáció során orvosa megbeszéli az Ön családi és személyes kórtörténetét, a már elvégzett vizsgálatok menetét, valamint a még elvégzendő vizsgálatok és kezelések menetét. Az orvos tájékoztatja Önt a költségekről és az egészségbiztosító által nyújtott visszatérítési lehetőségekről is. A konzultáción Önnek és partnerének is részt kell vennie.

Az esetek egyharmad részében férfi meddőségi okai, egyharmad részben női meddőségi problémák, a fennmaradt részben pedig kombinált faktorok játszanak szerepet a meddőségben.

Konkrétan elmondható, hogy a férfiaknál leginkább a rossz spermiogram paramétereiről van szó, különösen az alacsony spermiumszámról és a spermiumok rossz mozgékonyságáról vagy morfológiájáról (alakjáról).

Nőknél az ovuláció (a petesejt érése és felszabadulása) zavarai, a petesejt rossz minősége, az endometriózis, a petevezeték elzáródása, a petefészek és a petevezeték területén lévő összenövések játszanak szerepet a meddőségben.

Mindkét partnerben előfordulhatnak olyan genetikai rendellenességek is, amelyek nem teszik lehetővé a megfelelő embriófejlődést, és meddőséghez vagy ismételt vetéléshez vezethetnek.

A lombikeljárások során a hölgynek szüksége van a partnere aláírására, akinek nem kell a törvényes férjének lennie. Ugyanakkor a nő nem köteles ezt a férfit a gyermek születése után a gyermek apjaként megnevezni.

Na základě zákona je možné provádět metody asistované reprodukce do dne 49. narozenin ženy. Zdravotní pojišťovny vám metody a postupy spojené s IVF proplatí do 40. narozenin.

Az orvosunkkal való konzultáció az első lépés a sikeres kezelés felé. A konzultáció során orvosa megbeszéli az Önök családi és személyes kórtörténetét, a már elvégzett vizsgálatok eredményeit, valamint a még elvégzendő vizsgálatok és kezelések menetét. Az orvos tájékoztatja Önöket a költségekről. Ajánlatos, hogy a konzultáció során mindketten részt vegyenek.

A tudomány, a holisztikus orvoslás és az empátia váratlan egyesülése

Keressük a megfelelő összeköttetést, amely elvezeti Önöket a kívánt célhoz.

0
éve

vagyunk itt Önökért

0
gyermek

született nekünk köszönhetően

0
olyan családnak

segítettünk, ahol ritka betegség fordult elő

Mi mindenki számára elérhetőek vagyunk, aki nem csak reménykedni szeretne

Sokéves tapasztalattal rendelkezünk és tudjuk, hogy minden történet más és más, ezért mindenki megérdemli a megértést és az egyéni megközelítést.

Brno, Ostrava

Bc. Michaela Janíčková, DiS.

Matróna

mjanickova@repromeda.cz

+420 702 247 322

Brno

Bc. Barbora Šobová

Nap koordinátor

bsobova@repromeda.cz

+420 607 001 671

Brno

Dana Kochová

Nap koordinátor

dkochova@repromeda.cz

+420 722 972 193

Brno

Bc. Martina Tocháčková, DiS.

Nővér

Brno

Adéla Klepetková, DiS.

Nővér

Brno

Eliška Široká

Nővér

Módszerek az IVF-kezelés sikerességének növelésére

Az IVF-kezelés sikerességének növelése érdekében speciális eljárásokat és módszereket alkalmazunk, amelyek lerövidíthetik a kisbabájukhoz felé vezető utat.

BeREADY

A tesztet minden olyan hölgynek ajánljuk, akinél alacsonyabb számú embrió keletkezett az asszisztált reprodukciós kezelés során, vagy akinél az embrió beültetése ismételten sikertelen volt.

EndomeTRIO

A méh környezetének részletes vizsgálata és az embrióbeültetés optimális időpontjának meghatározása nagyon fontos lépés lehet a meddőség okának tisztázásában.

SpermMobil

A spermiumok mesterséges aktiválására használt speciális közeg. A médium hozzáadása a teljesen mozdulatlan spermiumok mintájához aktiválja az élő spermiumok energiatartalékait, amelyek így mozgékonyságot nyernek.

MACS

A spermiumok korlátozott élettartammal rendelkeznek, és az úgynevezett apoptózis során semmisülnek meg. Az apoptotikus spermiumok standard módon nem különböztethetők meg a normál spermiumoktól.

Halosperm

A spermiogram alapján a spermiumok száma, mennyisége, mozgékonysága vagy morfológiája mellett a DNS-ük károsodásának (fragmentáltságának) mértékét is meg tudjuk ítélni. A spermiumok DNS-ét a Halosperm G2 nevű speciális teszttel vizsgáljuk.

Immasperm

A férfi meddőségi tényezők diagnózisában fontos paraméter többek között az éretlen spermiumok arányának meghatározása az ejakulátumban. A spermiumok érettségét az Immasperm (diagnosztikai eszköz) a spermiumok elszíneződésének mértéke alapján állapítja meg.

Az oxidatív stressz vizsgálata az ejakulátumban

Az oxidatív stressz befolyásolja a spermiumok minőségét és funkcionalitását, és károsítja a DNS-üket. Az oxidatív stressz kimutatására a leggyorsabb és legpontosabb MIOXSYS tesztet használjuk. Ez a teszt pontosítja a férfiak meddőségi okainak megállapítását.

Time-lapse

A MIRI TL inkubátor a legjobb ellátást, kényelmet és helyet biztosítsa az embrióknak. Az egyes párok embrióit külön-külön tenyésztik a 12 külön fűtött kamra egyikében.

Glue

Az Glue nevű speciális táptalaj hialuronsavat tartalmaz, amely "ragasztóként" működik Az Glue tartalmazza az optimális embriófejlődéshez szükséges összes tápanyagot, és segíti a méhfalhoz való megtapadását a transzfer során.

6 000 gyereket segítettünk be a világba

Alex

június 19, 2024

Kisfiunk, Alex megszületése életünk legboldogabb pillanata! Hálás köszönet a Repromedának, hogy segítettek minket abban, hogy valóra váljon a csoda, amiben reménykedtünk!

Kryštůfek

május 27, 2024

Szeretném szívből megköszönni mindazt, amit értünk tettek. Önöknek köszönhetően valóra vált az álmunk, hogy legyen még egy babánk.

Kubík

április 19, 2024

A babához vezető nehéz út után, amely nagyon sokáig nem járt sikerrel, végül a brünni Repromeda szakembereihez fordultunk. Ezúton szeretnénk megköszönni nekik a szakmai segítséget, amelynek köszönhetően 2024. január 31-én megszületett Kubík fiunk. Most 2 hónapos és 5,6 kg-os, egészséges, mosolygós baba, aki minden nap boldoggá tesz minket.

Egyeztessenek velünk egy konzultációt

és tegyék meg az első lépést az egészséges kisbabához vezető úton. A kezelőorvosuk minden szükségeset megbeszél Önökkel és javaslatot tesz a következő lépésekre.

Brno, Studentská 812/6, CZ

Kérdéseire hétfőtől péntekig, 7-18 óráig válaszolunk.

Vészhelyzet +420 602 592 842
Ostrava, Dr. Slabihoudka 6232/11, CZ

Kérdéseire hétfőtől péntekig, 7-15 óráig válaszolunk.

Vészhelyzet +420 606 029 983
Brno, Studentská 812/6, CZ

Kérdéseire hétfőtől péntekig, 7-18 óráig válaszolunk.

Vészhelyzet +420 602 592 842

View on map

Ostrava, Dr. Slabihoudka 6232/11, CZ

Kérdéseire hétfőtől péntekig, 7-15 óráig válaszolunk.

Vészhelyzet +420 606 029 983

View on map

Splňte si sen o kompletní rodině

Chcete se objednat nebo na něco zeptat? Vyplňte následující formulář a my se vám co nejdříve ozveme.

* Povinné položky
Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Váltsák valóra a teljes családról szóló álmaikat

Szeretnének időpontot kérni vagy kérdést feltenni? Töltse ki az alábbi űrlapot, és mi a lehető leghamarabb felvesszük Önökkel a kapcsolatot.

* Kötelező mezők
A kitöltött kérdőív elküldésével Ön hozzájárul személyes adatainak feldolgozásához.

3. Megfelelő donor kiválasztása

A Csehországban a nemi sejtek adományozása szigorúan anonim. A donorok és a recipiensek nem azonosíthatják egymást. A vércsoport és az Rh-faktor alapján választjuk ki az Ön számára megfelelő donort. Emellett haj- és szemszín, magasság vagy akár személyiségjegyek és érdeklődési körök tekintetében is maximális egyezést keresünk.

A donor petesejtekkel történő ciklus teljes folyamata körülbelül 4 hónapot vesz igénybe a szakorvosi konzultációtól az embrió beültetéséig.

4. Spermagyűjtés és fagyasztás

A spermagyűjtés 2-3 napos szexuális önmegtartóztatás után steril tartályba történő maszturbálással megy végbe. Hosszab önmegtartóztatás nem ajánlatos, mivel nem biztos, hogy meghozná a kívánt eredményt. Erre a célra a klinikán egy speciális, diszkrét helyiség található, ahová egyedül vagy a partnere kíséretében mehet. Otthonról vagy szállodából is hozhatja a mintát (a klinika által kiadott tartályba), azt azonban egy órán belül személyesen kell a klinikára szállítania.

A spermaminta ezután lefagyasztásra kerül, hogy a donortól kapott petesejtek megtermékenyítésére a punkció napján felhasználható legyen.

8. Beültetés után

A beültetés után élvezze a nyugalmat és a kényelmet, és alkalmazza az orvosai által javasolt gyógyszereket. 14 nap múlva végezzen terhességi tesztet a reggeli vizeletéből. Még aznap felhívjuk Önt, megkérdezzük a teszt eredményéről, és közösen egyeztetjük a további lépéseket.

Leggyakoribb kérdések

Miért csak 14 nap után csinálhatok terhességi tesztet?
Az IVF-kezelés során előfordulhat olyan gyógyszerek aplikációja, amelyek hamis pozitív vagy negatív eredmények irányába torzíthatják a terhességi tesztet. Ha a tesztet 14 nap elteltével végzi el, megkíméli magát a hamis eredményekből adódó felesleges stressztől.

Ismét csak egy csík. Most mit tegyek?
Sajnos néha a dolgok nem mindig az elképzeléseink szerint alakulnak, és a jó hírek nem akkor jönnek, amikor a legjobban szeretnénk. Ne aggódjon, nincs egyedül. Sajnos még az IVF-kezelés sem 100%-ban sikeres. Az IVF sikerességi aránya különböző tényezőktől, például az Ön korától, egészségügyi- és lelkiállapotától függően változik. Tegye azt, amit helyesnek érez. Sikítson, sírjon, hallgasson vagy beszéljen róla. Adjon teret az érzéseinek. De ne hibáztassa magát. Ha szeretne erről beszélni egy pszichológussal vagy munkatársunkkal, szívesen segítünk ebben is.

Ez volt az első IVF kudarcom, változtassak a kezelésemen?
Egy vagy két IVF-kudarc esetén nem kell egyelőre semmin sem változtatnia. Ha viszont kíváncsi arra, mit tehetne még azért, hogy legközelebb biztosan két csíkot lásson a terhességi teszten, van néhány tippünk a számára.

Próbálja ki a beREADY endometriális receptivitás tesztet, hogy megtudja a pontos beültetési ablakot, és meghatározza a következő transzfer ideális időpontját. Kipróbálhatja az EndomeTRIO tesztet is, amely a beREADY teszthez hasonlóan meghatározza a beültetési ablakot. Emellett azonban a méhnyálkahártya baktériumegyensúlyát is elemzi, és kimutatja a krónikus gyulladást okozó baktériumokat.

Hisz a holisztikus megközelítésben? Mi is. Nem biztos, hogy az alternatív gyógyászat az, ami mindig garantálja az anyává válást, azonban megfelelő kiegészítője a nyugati orvoslás módszereinek és valóban jelentősen javíthat az egészségi állapotán.

További információk az alternatív módszerekről

Többször is kudarcot vallottunk, most mi lesz?
Orvosa felajánlhatja Önöknek az adományazott nemi sejtekkel történő kezelés lehetőségét. Tudjuk, hogy ez a döntés időt vesz igénybe, és hogy alaposan át kell gondolniuk. Szánjanak rá időt. Mindennek eljön a maga ideje.

6. Kriokonzerválás

A kriokonzerválás, vagyis az embriók lefagyasztása lehetővé teszi az embriók jövőbeli felhasználását.

Az így lefagyasztott embriókat akár több évtizedig is tárolni lehet. Felolvasztásra egy újboli beültetés előtt van lehetőség.

Ezek az embriók felhasználhatók egy esetleges sikertelen beültetés után vagy néhány év múlva, ha gyermekük mellé egy kistestvért szeretnének.

A kriokonzerválás jelenlegi technikáját, amit a legmodernebb laboratóriumokban alkalmaznak vitrifikációnak nevezik. Ennek során az embriókat gyorsan, néhány másodperc alatt -196 °C-os végső hőmérsékletre hűtik le.

Csehországban az elsők között 2020-ban vezettük be a nyílt vitrifikációs rendszert. Ennek a technikának köszönhetően a kiolvasztás sikerességi aránya a vitrifikációt követően jelentősen magasabb és segítségével kihasználhatjuk a krioembrió-transzfer (KET) összes előnyét.

Leggyakoribb kérdések

A felolvasztott embriók valóban ugyanolyan minőségűek, mint a frissek? Nem kell attól tartanunk, hogy valahogyan megsérülnek?
A korábban használt lassú fagyasztási módszerrel ellentétben a vitrifikáció során nem keletkeznek olyan jégkristályok, amelyek károsíthatják a sejteket. Ráadásul a sejteket speciális közegben tárolják, amely megvédi őket a külső hatásoktól. Az embriók még a felolvasztás után is kiváló állapotban vannak.

7. Beültetés

Az embrió méhbe történő beültése az IVF-kezelés egyik legfontosabb lépése. Egyszerűen fogalmazva úgy írható le, hogy az embrió egy vékony kanüla segítségével a méhnyakon keresztül a méhbe kerül. Az eljárás rövid, általában fájdalommentes, és a trasznfer szobában, nyugtató zene mellett történik. A beültetés során Önök egy videofelvételt nézhetnek az embrió beültetéséről, és partnere is jelen lehet az eljárás során.

Az embriókat ideális esetben a blasztociszta stádiumban helyezik be a méhbe. Ez a fejlődésük 5-6. napja, miután a petesejteket megtermékenyítették a spermiumok. Az egyik lehetőség az ún. friss transzfer, a másik lehetőség ezen embriók lefagyasztása és a következő ciklusban történő beültetése (krioembrió transzfer – KET). A Repromedánál a második lehetőséget részesítjük előnyben.

Az akupunktúra megfelelő kiegészítés lehet a beültetés előtt és után. A beültetésre kellemesen ráhangolódhat, a kismedence környéke ellazul az embrió könnyebb behelyezése érdekében. A beültetés után az akupunktúra a méh vérkeringését serkenti, hogy elősegítse az embrió megfelelő fejlődését és táplálását. Ezenkívül kellemesen ellazulhat.

Mi történik, ha az embrió beágyazódása ismételten meghiúsul?

Előfordulhat, hogy annak ellenére, hogy a vizsgálatok kimutatták, hogy az embrió megtapadását semmi sem akadályozza, embrió ismételten nem tud beágyazódni. A problémát okozhatja a méhnyálkahártya, amely esetleg nem eléggé felkészült a beültetésre. A BeReady vagy az EndomeTRIO teszt segíthet ebben a esetben.

 • A beREADY teszt a méhből vett biopszia elemzése alapján meghatározza az Ön beültetési ablakát, tehát meghatározza az embrióbeültetés optimális időpontját.
 • Az EndomeTRIO teszt a méhnyálkahártyából vett egyetlen mintából egyszerre három vizsgálatot képes kielemezni. A beültetési ablak meghatározása mellett információt kap a méhnyálkahártya baktériumegyensúlyáról és kimutatja a krónikus gyulladást okozó baktériumok jelenlétét.
 • Az EmbryoGlue nevű speciális táptalaj segíthet növelni az embrió beágyazását és az azt követő terhességnek az esélyét. Ezt a táptalajt úgy állították össze, hogy utánozza a női méhben uralkodó körülményeket, miközben „ragasztóként” is működik Az EmbryoGlue tartalmazza az optimális embriófejlődéshez szükséges összes tápanyagot, és segíti a méhfalhoz való megtapadását a transzfer során.

Leggyakoribb kérdések

A Repromedában miért részesítik előnyben a krioembriótranszfert vagyis a KET-et?
A fő ok a kezelés nagyobb sikerességi aránya. Miért van ez így? A magasabb sikerességi arányhoz hozzájárul a beültetés időzítése a nő következő természetes ciklusára, amelyet már nem terhel hormonális stimuláció (ami a petesejt kinyeréséhez szükséges). A következő ciklusokban általában nagyobb eséllyel tudjuk a méhnyálkahártyát felkészíteni az embrió befogadására. Egy másik ok az embriók preimplantációs genetikai vizsgálata, amelyet jelenleg a legtöbb páciensünknél elvégezünk. Ebben az esetben a KET időbeli okokból az egyetlen lehetőség. A késleltetett transzfer során genetikai laboratóriumunkban vizsgáljuk az embriókat. A következő ciklusban a legígéretesebbeket ültetjük be.

Fájdalmas az embrió beültetése?
A legtöbb nő számára ez egy ambuláns, teljesen fájdalommentes eljárás. Egyes nőknél a méhnyak beszűkülhet a méh fejlődési rendellenessége miatt, illetve gyulladás vagy műtét következtében. Ebben az esetben a beültetés kissé kellemetlen lehet.

Miért csak egy embriót ültet be a Repromeda embrióbeültetése során?
Mert tudjuk, hogy két vagy több embrió beültetése nem növeli a beültetés sikerességét, hanem csak a többszörös terhesség valószínűségét fokozza. Egyetlen embrió beültetésével megelőzzük a többszörös terhességet, amely mind a nőre, mind a gyermekekre nézve kockázatot jelent. Célunk nem csak az Ön terhessége, hanem hogy karjaiban egy egészséges kisbabát tartson. Csak így lehetünk mi magunk is elégedettek a munkánkkal.

Lehetnek ikreim egy embrióbeültetés után?
A transzfer során, ahol egyetlen embrió került beültetésre, ikerterhesség csak az eredetileg beültetett embrió osztódása során jöhet létre.

How likely am I to get pregnant?
The probability of pregnancy after the transfer of one PGT-tested embryo is up to 58%. In most cycles, however, more viable embryos are obtained. Approximately 7 out of 10 couples only need one IVF cycle to achieve pregnancy. During 4 IVF cycles 99% of couples get pregnant.

5. A petesejtek megtermékenyítése és kultiváció

Miután begyűjtésre került minden ivarsejt, azok étkerülnek az embriológiai laboratóriumba. Itt megy végbe maga a mesterséges megtermékenyítés. Az embriológus kiértékeli a petesejtek minőségét és a spermiumokkal megtermékenyít minden megfelelő petesejtet. A megtermékenyítés manapság standard aktív mikromanipulációs módszerekkel (ICSI, PICSI) megy végbe. Ezek az eljárások jelentősen növelik az embrióképződés sikerességének arányát.

Pácienseink számára elérhető a SpermPacket (a megtermékenyítéshez) kezelési csomag, amely különféle mószerek kombinációját tartalmazza, mint pl. az ICSI vagy PICSI, illetve magába foglalja az optimális spermaszelektációs módszereket- MACS vagy ZymotChip.

Az optimális spermiumok kiválasztáshoz szolgáló módszerek a korábbi laboratóriumi vizsgálatokon, a páciens igényein és az aktuális spermiogram paraméterein alapulnak. A MACS módszer az ejakulátumból eltávolítja a hibás, töredezett DNS-t tartalmazó spermiumokat. A ZymotChip eljárás gondosan kiválogatja a legjobb mozgással és legmagasabb életképességgel rendelkező spermiumokat.

Az embriók kultivációja

A petesejtek spermiummal történő megtermékenyítése után az embriológusok figyelemmel kísérik és gondoskodnak az embriók sikeres fejlődéséről. Az embriókat 5-6 napig, vagyis a blasztociszta stádiumig tenyésztik. Pácienseinknek modern MIRI Time-lapse inkubátorok használatát kínáljuk a kultiváció során. Ezek az inkubátorok az embriók lehető legjobb gondozását teszik lehetővé, külön kultivációs helyet biztosítanak miközben az embriók fejlődését folyamatosan rögzítik egy beépített kamera segítségével. Mivel a mikroszkópos vizsgálathoz nem kell az embriókat külön kivenni az inkubátorból, a kultiváció körülményei nem változnak.

Azokban a ciklusokban, amelyekben az embriók preimplantációs genetikai vizsgálata (PGT) is tervezve van, a fejlődés 5-6. napján az embrió sejtjeiből mintavétel történik. A minta a genetikai laboratóriumunkban kerül kivizsgálásra, az embriókat pedig lefagyasztjuk (vitrifikáció).

Leggyakoribb kérdések

Mit jelent a klasszikus vagy hagyományos IVF és miért alkalmazzák már olyan ritkán?
Ez egy olyan módszer, amely során a petesejteket és spermiumokat egy kémcsőbe helyezik és az embriológus további beavatkozása nélkül várja a spontán megtermékenyülést. Ennek a módszernek viszonylag alacsony a sikerességi rátája, lényegében az ICSI és PICSI módszerek felváltották az utóbbi időben.

Mi az ICSI módszer?
Az ICSI-módszer a leggyakrabban alkalmazott mikromanipulációs technika, amely során az embriológusok aktívan egy-egy spermiumot juttatnak minden egyes petesejtbe.

Kinek ajánlatos a PICSI módszer és pontosan hogyan működik?
A PICSI eljárás akkor alkalmas Önnek, ha az ICSI-vel megtermékenyített petesejtek aránya az előző ciklusokban alacsony volt, ha az embriók fejlődése nem optimális vagy ha vetélés történt. A PICSI esetében a főszerepet a hialuronán játsza, amely a petesejt burkának egyik fontos természetes összetevője. Az érett spermiumok feje egy specifikus receptort hordoz, amely lehetővé teszi a hialuron8nhoz való kötődést. A PICSI módszer során az embriológus azokat a spermiumokat választja ki, amelyek pozitív kötődést mutatnak a hialuronánhoz.

2. Vizsgálatok férfi részről

A Repromedánál nem hiszünk abban, hogy létezik egy általános, mindenki számára alkalmazható eljárás. Hiszük abban, hogy minden pár egyedi. Együtt megtaláljuk az Önök számára megfelelő kezelést, amely minimális kockázattal de a sikerhez vezető legnagyobb valószínűséggel jár. Ehhez azonban kezdetben több vizsgálatot szükséges elvégeznünk.

Vizsgálatok női részről

A hölgyek esetében elsősorban a kismedence ultrahangos vizsgálatára, hormonszintekre és genetikai vizsgálatra összpontosítunk.

 • Kismedencei ultrahangvizsgálat és nőgyógyászati vizsgálatok
  Ezen vizsgálatok már a nőgyógyászati rutinellenőrzések által jól ismertek. Az ultrahangvizsgálat a hasfalon keresztül vagy hüvelyi ultrahangszondával történik, és a méh üregének alakját, valamint a petefészkek és a petevezetékek helyzetét értékeli ki.
 • Hormonális vizsgálatok
  A vizsgálat vérvétel útján történik, figyelembe véve a menstruációs ciklus fázisát (a menstruáció 2-3. napja). A kapott eredményekből meghatározzuk a nemi hormonok pontos szintjét. Ha kíváncsi arra, hogy mekkora a petesejtkészlete, és ezáltal mekkora az esélye a jövőbeli természetes fogantatásra, vagy hány petesejt nyerhető ki a mesterséges megtermékenyítés során, akkor elvégezheti a Femme-tesztet. A teszt az AHM (anti-Müllerian hormon) szintjét méri, amely a petesejt érési folyamatát szabályozza, illetve a prolaktin és a thyrotropin szintjét is, amelyek együttesen alkotnak képet az Ön reproduktív egészségéről.
 • A pajzsmirigyhormonok vizsgálata
  A pajzsmirigyhormonok vizsgálatát szintén vérből végezzük és meghatározzuk a TSH, fT4, fT3, anti-TPO és anti-TG hormonok állapotát.
 • Nemi úton terjedő betegségek vizsgálata
  A vizsgálatot azért végezzük, hogy megelőzzük az esetleges szövődményeket, amelyeket a nemi betegségek a fogamzáskor okozhatnak. Ezek közé tartozik a hepatitisz B, hepatitisz C, szifilisz és HIV kimutatása.
 • Immunológiai vizsgálat
  Egyes pároknál a meddőségnek immunológiai okai lehetnek, ezért ez a vizsgálat szintén fontos, és segít meghatározni a további teendőket. Szükség esetén további vizsgálatokat vagy reproduktív immunológussal való konzultációt javaslunk.
 • Genetikai vizsgálat
  A fogamzási problémákkal küzdő pároknak gyakran vannak strukturális kromoszóma-hibáik. Ezek genetikai vizsgálattal kimutathatók.
  A kariotípus meghatározása alapvető genetikai vizsgálat, amelyen minden pár átesik. Fejlettebb genetikai vizsgálatokat is kínálunk – PANDA Infertility és PANDA Carrier tesztet.
 • Petevezeték átjárhatósági vizsgálat és méhtükrözés (hiszteroszkópia)
  Ezt a vizsgálatot csak indikált esetekben végezzük.

Leggyakoribb kérdések

Nem időpocsékolás ez az egész? Amíg készhez kapom az eredményeket, már elvégezhetem az IVF-et, és hamarosan teherbe is eshetek.
Mi úgy hisszük, hogy ennek éppen az ellenkezője igaz. Célunk, hogy időt és pénzt takarítsunk meg Önnöknek. Nem szeretnénk Önöket hónapokig tartó felesleges bizonytalanságnak és sikertelen terhességi kísérleteknek kitenni. Ráadásul ezek a próbálkozások néha korai vetéléssel végződnek, ami további időveszteséget jelent az Önök számára nem beszélve a lelki és fizikai teherről. Mindent megteszünk azért, hogy a lehető legrövidebb időn belül elvégezzük az összes vizsgálatot, és a klinikai és laboratóriumi vizsgálatok eredményei alapján a megfelelő eljárást javasoljuk Önöknek.

Vizsgálatok férfi részről

A férfiak esetében elengedhetetlen a spermiogram, amely alapján javaslatot teszünk a további teendőkre, valamint a genetikai és hormonális vizsgálatokra.

 • Spermiogram
  A férfi termékenység vizsgálata a spermiogramon, vagyis az ejakulátum elemzésén alapul. Ez a legelső vizsgálat, és a spermiogram eredményeinek ismerete nélkül felesleges addig bármilyen részletes női vizsgálatot elvégezni:

  • spermiogram,
  • halosperm – a DNS-fragmentáció meghatározása, vagyis a DNS-töredezettség mértéke,
  • oxidatív stressz vizsgálata az ejakulátumban – a spermiumok reprodukciós képességét értékelő egyik vizsgálat,
  • immasperm – az érett spermiumok százalékos arányának meghatározása az ejakulátumban.
 • Genetikai vizsgálat
  Azoknak a pároknak, akiknek nehézségeik vannak a fogantatással, gyakran vannak strukturális kromoszóma-hibái, amelyek genetikai vizsgálattal kimutathatók. A kariotípus meghatározása alapvető genetikai vizsgálat, amelyen nálunk minden pár átesik. Azonban ennél fejlettebb genetikai vizsgálatokat is kínálunk – PANDA Infertility és PANDA Carrier teszteket.
 • Immunológiai vizsgálat
  Egyes pároknál a meddőségnek immunológiai okai lehetnek, ezért ez a vizsgálat szintén fontos, és segít meghatározni a további teendőket. Szükség esetén további vizsgálatokat vagy reproduktív immunológussal való konzultációt javaslunk.
 • Urológiai vizsgálat
  Csak indikált esetekben végezzük el, amennyiben a férfi partnernél komolyabb spermiumzavart állapítunk meg.

Leggyakoribb kérdések

Mit vizsgál a spermiogram?
A spermavizsgálat alapvető paraméterei közé tartozik a térfogat, a pH, a cseppfolyósodás, valamint a spermiumok számának, mozgékonyságának és alakjának (morfológiájának) meghatározása.

Milyen eredményei lehetnek a spermiogramnak?
A vizsgálat megerősítheti vagy kizárhatja a spermiumok patológiáját, de azt nem tudja megerősíteni, hogy a férfi valóban termékeny-e. A termékenységet a férfi és a női termékenységi vagy meddőségi tényezők kölcsönhatása határozza meg. Még ha a férfi spermiogramja élettanilag teljesen megfelelő, az nem zárja ki a meddőség egyéb tényezőinek lehetőségét – például a génmutációkat, amelyek megakadályozhatják a petesejt megtermékenyítését.

Hozhatok otthonról ejakulátum mintát?
Igen, lehetőség van ejakulátum mintát hozni otthonról (a klinika által kiadott, felcímkézett tartályban). Ezt azonban a gyűjtéstől számított egy órán belül a klinikára kell szálítani.

1. Első konzultáció és vizsgálat

A személyes konzultáció az IVF-kezelés kapuja. Az orvosuk 120 perc alatt megbeszéli Önökkel családi és személyes kórtörténetüket, és átnézi a már elvégzett vizsgálatokat. Ezen információk alapján javaslatot tesz a további teendőkre. A kezelés hoz