Beültetés

Az embrió méhbe történő beültése az IVF-kezelés egyik legfontosabb lépése. Egyszerűen fogalmazva úgy írható le, hogy az embrió egy vékony kanüla segítségével a méhnyakon keresztül a méhbe kerül.

Beültetés

Az embrió méhbe történő beültése az IVF-kezelés egyik legfontosabb lépése. Egyszerűen fogalmazva úgy írható le, hogy az embrió egy vékony kanüla segítségével a méhnyakon keresztül a méhbe kerül.

Az eljárás rövid, általában fájdalommentes, és a trasznfer szobában, nyugtató zene mellett történik. A beültetés során Önök egy videofelvételt nézhetnek az embrió beültetéséről, és partnere is jelen lehet az eljárás során.r.

Az embriókat ideális esetben a blasztociszta stádiumban helyezik be a méhbe. Ez a fejlődésük 5-6. napja, miután a petesejteket megtermékenyítették a spermiumok. Az egyik lehetőség az ún. friss transzfer, a másik lehetőség ezen embriók lefagyasztása és a következő ciklusban történő beültetése (krioembrió transzfer – KET). A Repromedánál a második lehetőséget részesítjük előnyben..

Az akupunktúra megfelelő kiegészítés lehet a beültetés előtt és után. A beültetésre kellemesen ráhangolódhat, a kismedence környéke ellazul az embrió könnyebb behelyezése érdekében. A beültetés után az akupunktúra a méh vérkeringését serkenti, hogy elősegítse az embrió megfelelő fejlődését és táplálását. Ezenkívül kellemesen ellazulhat.

Mi történik, ha az embrió beágyazódása ismételten meghiúsul?

Előfordulhat, hogy annak ellenére, hogy a vizsgálatok kimutatták, hogy az embrió megtapadását semmi sem akadályozza, embrió ismételten nem tud beágyazódni. A problémát okozhatja a méhnyálkahártya, amely esetleg nem eléggé felkészült a beültetésre. A BeReady vagy az EndomeTRIO teszt segíthet ebben a esetben.

  • A beREADY teszt a méhből vett biopszia elemzése alapján meghatározza az Ön beültetési ablakát, tehát meghatározza az embrióbeültetés optimális időpontját.
  • Az EndomeTRIO teszt a méhnyálkahártyából vett egyetlen mintából egyszerre három vizsgálatot képes kielemezni. A beültetési ablak meghatározása mellett információt kap a méhnyálkahártya baktériumegyensúlyáról és kimutatja a krónikus gyulladást okozó baktériumok jelenlétét.
  • Az EmbryoGlue nevű speciális táptalaj segíthet növelni az embrió beágyazását és az azt követő terhességnek az esélyét. Ezt a táptalajt úgy állították össze, hogy utánozza a női méhben uralkodó körülményeket, miközben „ragasztóként” is működik Az EmbryoGlue tartalmazza az optimális embriófejlődéshez szükséges összes tápanyagot, és segíti a méhfalhoz való megtapadását a transzfer során.

Leggyakoribb kérdések

A Repromedában miért részesítik előnyben a krioembriótranszfert vagyis a KET-et?
A fő ok a kezelés nagyobb sikerességi aránya. Miért van ez így? A magasabb sikerességi arányhoz hozzájárul a beültetés időzítése a nő következő természetes ciklusára, amelyet már nem terhel hormonális stimuláció (ami a petesejt kinyeréséhez szükséges). A következő ciklusokban általában nagyobb eséllyel tudjuk a méhnyálkahártyát felkészíteni az embrió befogadására. Egy másik ok az embriók preimplantációs genetikai vizsgálata, amelyet jelenleg a legtöbb páciensünknél elvégezünk. Ebben az esetben a KET időbeli okokból az egyetlen lehetőség. A késleltetett transzfer során genetikai laboratóriumunkban vizsgáljuk az embriókat. A következő ciklusban a legígéretesebbeket ültetjük be.

Fájdalmas az embrió beültetése?
A legtöbb nő számára ez egy ambuláns, teljesen fájdalommentes eljárás. Egyes nőknél a méhnyak beszűkülhet a méh fejlődési rendellenessége miatt, illetve gyulladás vagy műtét következtében. Ebben az esetben a beültetés kissé kellemetlen lehet.

Miért csak egy embriót ültet be a Repromeda embrióbeültetése során?
Mert tudjuk, hogy két vagy több embrió beültetése nem növeli a beültetés sikerességét, hanem csak a többszörös terhesség valószínűségét fokozza. Egyetlen embrió beültetésével megelőzzük a többszörös terhességet, amely mind a nőre, mind a gyermekekre nézve kockázatot jelent.

Lehetnek ikreim egy embrióbeültetés után?
A transzfer során, ahol egyetlen embrió került beültetésre, ikerterhesség csak az eredetileg beültetett embrió osztódása során jöhet létre.

Milyen valószínűséggel eshetek teherbe?
A terhesség valószínűsége egyetlen PGT-tesztelt embrió beültetése után legfeljebb 58%. A legtöbb ciklusban azonban több életképes embriót kapunk. Tíz párból körülbelül hétnek csak egy IVF-ciklusra van szüksége a terhesség eléréséhez. Négy IVF-ciklus során a párok 99%-a teherbe esik.

Egyeztessenek velünk egy konzultációt

és tegyék meg az első lépést az egészséges kisbabához vezető úton. A kezelőorvosuk minden szükségeset megbeszél Önökkel és javaslatot tesz a következő lépésekre.

Brno, Studentská 812/6, CZ

Kérdéseire hétfőtől péntekig, 7-18 óráig válaszolunk.

Vészhelyzet +420 602 592 842
Ostrava, Dr. Slabihoudka 6232/11, CZ

Kérdéseire hétfőtől péntekig, 7-15 óráig válaszolunk.

Vészhelyzet +420 606 029 983
Brno, Studentská 812/6, CZ

Kérdéseire hétfőtől péntekig, 7-18 óráig válaszolunk.

Vészhelyzet +420 602 592 842

View on map

Ostrava, Dr. Slabihoudka 6232/11, CZ

Kérdéseire hétfőtől péntekig, 7-15 óráig válaszolunk.

Vészhelyzet +420 606 029 983

View on map

Splňte si sen o kompletní rodině

Chcete se objednat nebo na něco zeptat? Vyplňte následující formulář a my se vám co nejdříve ozveme.

* Povinné položky
Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Váltsák valóra a teljes családról szóló álmaikat

Szeretnének időpontot kérni vagy kérdést feltenni? Töltse ki az alábbi űrlapot, és mi a lehető leghamarabb felvesszük Önökkel a kapcsolatot.

* Kötelező mezők
A kitöltött kérdőív elküldésével Ön hozzájárul személyes adatainak feldolgozásához.