Hormonális stimuláció

Minden IVF-ciklusban hormonális stimuláció történik, amelynek hatására a nő petefészkeiben nagyobb számú petesejt érik be, mint egy természetes ciklusban.

Hormonális stimuláció

Minden IVF-ciklusban hormonális stimuláció történik, amelynek hatására a nő petefészkeiben nagyobb számú petesejt érik be, mint egy természetes ciklusban.

A petefészkekben a hormonális stimuláció hatására nagyobb számú petesejt érik be, mint a természetes ciklusban. Ez a hasba adott gyógyszeres injekcióval történik. A gyógyszer alkalmazása egyszerű és fájdalommentes.

A stimulációhoz kizárólag modern gyógyszereket használunk, amelyek kíméletesek az Ön szervezetéhez, és növelik az egész kezelés sikerességét.

A stimuláció a menstruációs ciklus 2. vagy 3. napján kezdődik és összesen 10-12 napig tart. A stimulációs gyógyszerek alkalmazása nem bonyolult, kényelmesen otthonról is elvégezhető.

A stimuláció ideje alatt rendszeres kontrollvizsgálatokon szükséges elvégezni ahol az orvos ultrahanggal és vérvizsgálattal ellenőrzi, hogy minden rendben van-e. Az ultrahangvizsgálatokat a lakóhelyén vagy a klinikánkon végezheti el.

Tekintse meg, hogyan kell alkalmazni a gyógyszert:

Leggyakoribb kérdések

Van negatív hatása a hormonális stimulációnak a szervezetre?
A legnagyobb hormonális terhelés a női szervezetre a terhesség alatt jelentkezik. Az IVF-kezeléssel járó hormonális stimulációval a hormonszintek csak töredékét érik el ezeknek az értékeknek. Ha a nő stimulációját helyesen végzik, akkor nincs negatív hatása a szervezetre.

Mi a hiperstimulációs szindróma (OHSS)?
Az OHSS a petefészkeknek a hormonális stimulációra adott túlreagálására utal. Ez az állapot az alhasi fájdalomban nyilvánul meg, amelyet a petefészkek megnagyobbodása és a hasüregben lévő szabad folyadék képződése okoz. Hányinger vagy hányás és hasmenés érzése is előfordulhat. Az OHSS kialakulását a teljes stimuláció rendszeres és gondos ellenőrzése előzi meg.

Milyen gyakran fordul elő hiperstimulációs szindróma (OHSS)?
A modern stimulánsok kifejlesztésével a túlstimulációs szindróma (OHSS) kockázata jelentősen csökkent. Ma már ezek az esetek a százalék töredékében fordulnak elő.

Fájdalmas a stimuláció és a hormoninjekciók?
Az előre töltött injekciókat a bőr alatti szövetbe szükséges fecskendezni (mint az inzulint) és nem fájdalmasak. A stimuláció vége felé olyan nyomást érezhet az alhasában, mint a menstruáció előtt.

Miért van ilyen nagy eltérés a hormonstimulációs gyógyszerek árában?
A rekombináns készítmények mellett, amelyeket laboratóriumban állítanak elő, léteznek vizelet eredetű készítmények is, amelyeket menopauzában lévő nők vizeletéből nyernek.
Ezek magas tisztítottsági fokú gyógyszerek, de nem garantálják a stimuláció minőségét azzal a megbízhatósággal és pontosággal, amelyet a klinikánkon szeretnénk biztosítani a pácienseinknek. Az urinális készítmények költségei nagyságrenddel alacsonyabbak, de még egyetlen klinikai tanulmány vagy a tapasztaltunk sem győzött meg bennünket arról, hogy urinális készítményeket ajánljunk első választásként.

Melyik nap első ciklusnap?
Az első ciklusnap menstruáció első erősebb vérzésű napját jelenti. Az enyhe vérzés még nem számít a ciklus kezdetének. Ha a vérzés este nyolc óra után kezdődik, akkor a menstruáció első napjának a következő napot tekintjük.

Miért kell a stimuláció alatt kontrollvizsgálatra járni?
Az ön szervezetének a stimulációra adott válasza egyéni lehet – az ön korától, testsúlyától, petesejtkészletétől és a hormonstimulációs gyógyszer típusától függően. Éppen ezért mindent gondosan nyomon követünk. Az ellenőrző vizsgálatok alkalmával az orvos ultrahangvizsgálattal figyeli a petefészkek válaszát, és szükség esetén vérvétel útján ellenőrzi a hormonszinteket.

Egyeztessenek velünk egy konzultációt

és tegyék meg az első lépést az egészséges kisbabához vezető úton. A kezelőorvosuk minden szükségeset megbeszél Önökkel és javaslatot tesz a következő lépésekre.

Brno, Studentská 812/6, CZ

Kérdéseire hétfőtől péntekig, 7-18 óráig válaszolunk.

Vészhelyzet +420 602 592 842
Ostrava, Dr. Slabihoudka 6232/11, CZ

Kérdéseire hétfőtől péntekig, 7-15 óráig válaszolunk.

Vészhelyzet +420 606 029 983
Brno, Studentská 812/6, CZ

Kérdéseire hétfőtől péntekig, 7-18 óráig válaszolunk.

Vészhelyzet +420 602 592 842

View on map

Ostrava, Dr. Slabihoudka 6232/11, CZ

Kérdéseire hétfőtől péntekig, 7-15 óráig válaszolunk.

Vészhelyzet +420 606 029 983

View on map

Splňte si sen o kompletní rodině

Chcete se objednat nebo na něco zeptat? Vyplňte následující formulář a my se vám co nejdříve ozveme.

* Povinné položky
Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Váltsák valóra a teljes családról szóló álmaikat

Szeretnének időpontot kérni vagy kérdést feltenni? Töltse ki az alábbi űrlapot, és mi a lehető leghamarabb felvesszük Önökkel a kapcsolatot.

* Kötelező mezők
A kitöltött kérdőív elküldésével Ön hozzájárul személyes adatainak feldolgozásához.