A petesejtek leszívásához speciális vékony punkciós tűt használunk

Hírek 18. január, 2022

A hormonális stimuláció befejezése után, amikor több tüsző érik be, mint egy természetes ciklus során, a mesterséges megtermékenyítés további elválaszthatatlan eljárása következik. A tüszőleszívásra, vagyis a petesejt punkcióra éhgyomorra, altatásban kerül sor, és általában nem tart 10 percnél tovább.

Az orvos a tüszőfolyadékot hosszú vékony punkciós tű segítségével szívja le, miközben a beavatkozást ultrahanggal ellenőrzi. A Repromedában már 2015-től a Kitazato márka ultravékony punkciós tűjét használjuk. Ennek a tűnek a hegye mindössze 0,912 mm átmérőjű, míg a standard tűk 1,149 mm átmérőjűek. Ennek köszönhetően sokkal kíméletesebben áthatol a szöveteken és minimalizálja a szövődmények kockázatát.

A páciensek számára ez a tű sokkal biztonságosabb és kevésbé fájdalmas. A kezelés komfortját növeli a beadott fájdalomcsillapítók és nyugtatók mennyiségének csökkenése is. A tüszőkhöz való hozzáférés biztonságosságát és a szövetek kisebb ellenállását biztosítja a tűhegy laseres kialakítása. Ez a kialakítás a lehető legjobb láthatóságot eredményez az ultrahangon a beavatkozás közben.

A leszívott tüszőfolyadékban az embriológusok megkeresik a petesejteket, még aznap megtermékenyítik őket és létrejönnek belőlük az embriók. A nők a beavatkozás után általában két órát az ébredező szobában töltenek, ahol még pihenhetnek, lábadozhatnak. Ezt követően kísérővel távoznak a klinikáról. Az altatást követő napon gépjármű vezetése nem javasolt.