MACS: a spermiumszelekció új módszere

A spermiumok korlátozott élettartammal rendelkeznek, és az úgynevezett apoptózis során semmisülnek meg. Az apoptotikus spermiumok standard módon nem különböztethetők meg a normál spermiumoktól. A MACS® ART Annexin V rendszer a sérült spermiumok kizárására szolgál.

A spermiumok DNS-ének károsodása férfi meddőséget okozhat. A károsodásra negatív hatással van a dohányzás, a szennyezett környezet, a férfi magasabb életkora, bizonyos gyógyszerek használata, valamint különböző gyulladásos betegségek, amelyek növelik a herék hőmérsékletét.

A sérült DNS-sel rendelkező spermiumok gyakran nem képesek megtermékenyíteni a petesejtet. Ha a sérült spermium megtermékenyíti a petesejtet, van némi esély arra, hogy a keletkező embrió kijavítja a töréseket és a károsodásokat. Ha a javítás nem sikerül, az eredmény lehet az embrió helytelen osztódása, az embrió fejlődésének leállása vagy korai vetélés.

Mit tud a MACS?
A spermiumok élettartama korlátozott, ami egyénenként és spermapopulációnként változó, és az ún. apoptózis útján semmisülnek meg. A sérült spermiumok is apoptózis útján pusztulnak el. Az apoptózis a spermiumokban a foszfatidil-szerin kitettség hatására jelentkezik. Ez lehetővé teszi ezen apoptotikus spermiumok kimutatását és elkülönítését.
Ezek a spermiumok standard módon nem különböztethetők meg a normál spermiumoktól. Az új MACS® ART Annexin V rendszer a sérült spermiumok kizárására szolgál.

 

 

Hogyan működik a MACS?
A szeparáció előtt a sérült apoptikus spermiumokat mágneses nanorészecskék jelölik, majd egy oszlopon haladnak át, amelyen az apoptikus spermiumok fennmaradnak,

Az ép, élő spermiumok átáramlanak az oszlopon, és további felhasználás céljából összegyűjtik őket. Az ezzel a készlettel előválgatott spermiumok valamennyi asszisztált reprodukciós technikához (IUI, IVF, ICSI, PICSI) felhasználhatók.

Kinek ajánlott a MACS?
A MACS® módszerrel történő spermaválogatás idiopátiás meddőségben szenvedő, rossz minőségű ejakulátummal rendelkező betegek számára ajánlott, akiknél a spermiumokban nagyobb számú DNS-törés található Ajánlatos abban az esetben is, amikor az embriófejlődés ismételten megáll, és az embrió fejlődése a blasztociszta stádiumig nem kedvező.

Miért használja a MACS-ot?
A MACS® jelentősen növeli az esélyét annak, hogy:

  • nagyobb számú petesejt kerüljön megtermékenyítésre
  • több embrió keletkezzen
  • az embriók kedvezően fejlődjenek

Ennek köszönhetően a MACS® jelentősen növeli a teherbeesés esélyét.

Ez a módszer a SpermPacket (a megtermékenyítéshez) kezelési csomag része.

A SpermPacket (megtermékenyítéshez) tartalmazza:
ICSI, PICSI
Optimális spermaválogatás (Tartalmazza a spermaminta előkészítésének két módszerét, amelyeket a laboratóriumban választanak ki a korábbi vizsgálatok, a beteg igényei és az aktuális spermiogram paraméterei alapján: a MACS módszer – eltávolítja a hibás, töredezett DNS-t tartalmazó spermiumokat az ejakulátummintából és a Zymot chip módszer – kíméletesen kiválogatja a legmagasabb motilitású és életképességű spermiumokat.)

A spermiumok élettartama korlátozott, és az úgynevezett apoteózisban eltűnnek. Az apoptotikus spermiumok standard módon nem különböztethetők meg a normál spermiumoktól. A MACS® ART Annexin V rendszer a sérült spermiumok kizárására szolgál a spermamintából.

A megtermékenyítésre alkalmas spermiumok kiválasztásának egyéb módszerei

Egyeztessenek velünk egy konzultációt

és tegyék meg az első lépést az egészséges kisbabához vezető úton. A kezelőorvosuk minden szükségeset megbeszél Önökkel és javaslatot tesz a következő lépésekre.

Brno, Studentská 812/6, CZ

Kérdéseire hétfőtől péntekig, 7-18 óráig válaszolunk.

Vészhelyzet +420 602 592 842
Ostrava, Dr. Slabihoudka 6232/11, CZ

Kérdéseire hétfőtől péntekig, 7-15 óráig válaszolunk.

Vészhelyzet +420 606 029 983
Brno, Studentská 812/6, CZ

Kérdéseire hétfőtől péntekig, 7-18 óráig válaszolunk.

Vészhelyzet +420 602 592 842

Zobrazit na mapě

Ostrava, Dr. Slabihoudka 6232/11, CZ

Kérdéseire hétfőtől péntekig, 7-15 óráig válaszolunk.

Vészhelyzet +420 606 029 983

Zobrazit na mapě

Váltsák valóra a teljes családról szóló álmaikat

Szeretnének időpontot kérni vagy kérdést feltenni? Töltse ki az alábbi űrlapot, és mi a lehető leghamarabb felvesszük Önökkel a kapcsolatot.

* Kötelező mezők
A kitöltött kérdőív elküldésével Ön hozzájárul személyes adatainak feldolgozásához.

Splňte si sen o kompletní rodině

Chcete se objednat nebo na něco zeptat? Vyplňte následující formulář a my se vám co nejdříve ozveme.

* Povinné položky
Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.