Szeretnék béranya lenni

Milyen feltételeknek kell megfelelnie egy béranyának?

Szeretne segíteni valakinek saját családjában, barátnőjének vagy egy olyan párnak, akik egészségügyi okok miatt nem lehetséges a saját gyermek kihordása? Vállalja fel a béranyaságot.

 • Életkor 18 – 49 év között.
 • Már van saját gyermeke vagy gyermekei, és a szülés komolyabb  egészségügyi problémák nélkül zajlott le.
 • Van érvényes egészségkártyája (biztosítása) Csehországban.
 • Hajadon vagy elvált. Ha Ön férjnél van, akkor a folyamatba be kell vonni a férjét is, ami azt jelentősen komplikálja.
 • Kiváló egészségügyi állapotnak örvend.
 • Az előírt vizsgálatok Önnél negatív eredménnyel záródnak.

Jogosult-e pénzjutalomra?

Az igénylő pár megsegítéséért Ön pénzjutalomra nem jogosult, de a bér- és nyereségkiesés kiegyenlítésére igen, továbbá a gyógyszerekkel és a szükséges vizsgálatokkal, valamint az útiköltségekkel, babaváró tornával, terhesség alatt szükséges étrend-kiegészítőkkel kapcsolatos kiadások megtérítésére is. Ez a kompenzáció magában foglalja az ivarsejt-vétel, hormonális stimuláció, embriótranszfer, stb. költségeit is. Minden költség az igénylő párt terheli.

Mi a menete a béranyaságnak?

 A meddő pár személyesen megszólítja Önt, mint béranyát (rokoni kapcsolatban vannak, apróhirdetésre válaszolnak). Esetlegesen nálunk hagyhatja az elérhetőségét azzal a kéréssel, hogy szeretne valamelyik meddő pár részére kihordani egy gyermeket, és mi ezt átadjuk az igénylő párnak.

 • Miután mindkét fél (a biológiai szülők és a béranya) megfelelő tájékoztatást kaptak az összes fontos körülményről és megértették ezeket, és objektíven létező egészségügyi ok áll fenn, a béranyaság intézménye alkalmazható.
 • Ez után következnek a szükséges vizsgálatok, és ha minden rendben lesz, megkezdődik a mesterséges megtermékenyítési folyamat.
 • A meddő pár ivarsejtjei (férfi spermája és a nő petesejtje) felhasználásával megtörténik a mesterséges megtermékenyítés. Ha a nő esetében nincs megfelelő petesejt, anonim donor petesejtje is felhasználható. Ön nem lehet petesejt adományozó, mivel a petesejt donáció törvény szerint anonim.
 • A megtermékenyített embriót ültetjük be az Ön anyaméhébe.
 • Amint a terhesség kialakul, a gyermek biológiai apja az Ön beleegyezésével elismeri az apaságot, és minden joggal és kötelezettséggel együtt a gyermek apjává válik.
 • A gyermek megszületése után Ön lemond szülői kötelességeiről és jogairól, és lehetővé teszi a biológiai szülőknek az „örökbe fogadást” (= végleges jellegű örökbe fogadás), illetve ha a gyermek születési bizonyítványában az apa már fel van tüntetve, az örökbefogadásra  már csak a gyermek biológiai anyja tekintetében van szükség.

Amennyiben Ön is szeretne segíteni a meddő párokon, forduljon hozzánk bizalommal a kérdőív kitöltésével, telefonon vagy e-mailen (bkahwaji@repromeda.cz) keresztül.

Co vám nabízíme

Zjistěte, co všechno pro Vás můžeme udělat. Další služby najdete zde.

Léčba neplodnosti

Zjistíme příčinu vaší neplodnosti a najdeme ideální léčbu, která vás dovede do vytouženého cíle.

Darování a uchování vajíček i spermií

Staňte se dárkyní vajíček či dárcem spermií, nebo si nechejte své pohlavní buňky zmrazit pro budoucí použití.

Genetika

Zvyšte svou šanci na početí zdravého miminka. Čeká na vás špičkově vybavená laboratoř reprodukční genetiky.

Alternativní medicína

Řešíme problémy komplexně. Proto nabízíme také metody alternativní léčby, které zvýší vaši šanci na otěhotnění.

Náhradní mateřství

Provedeme vás celým procesem náhradního mateřství, kdy embryo biologických rodičů donosí náhradní matka.

Domluvte si nezávaznou konzultaci