Panda

Mi az a PANDA?

A PANDA egy speciálisan kifejlesztett genetikai vizsgálat, amely képes több száz olyan DNS mutáció és változat vizsgálatára, amelyek a leggyakoribb genetikai megbetegedések okozói vagy jelentős hatással vannak a teherbeesésre és a terhesség sikeres menetére.

Mit tud a PANDA?

A panellel diagnosztizálhatók:

  • termékenységzavarok és megfelelő kezelések ajánlása
  • a meddőség vagy a magzat fejlődési rendellenességeinek genetikai okai
  • trombophilia mutációk
  • a leggyakoribb ritka betegségek (cisztás fibrózis, spinális izomatrófia, süketség és a fragilis X szindróma).

Kinek javasolt a vizsgálat?

A teszt elsősorban a mesterséges megtermékenyítést segítségül hívó párok esetében hasznos, de ajánljuk olyan pároknak is, akik természetes, spontán úton próbálnak utódot nemzeni. Annak ellenére, hogy első ránézésre mindketten egészségesek, genetikai rendellenesség hordozói lehetnek. Ez a rendellenesség viszont utódjaiknál a betegség kialakulásához vezethet.

Mit árul el a PANDA teszt eredménye?

A genetikai tesztek eredményei fontos információkat nyújtanak a férfi és a nő meddőségének okairól, a nő petefészkeinek esetleges válaszáról a hormonális stimulációra vagy az embrió beültetése utáni hormonális szubsztitúciós kezelés kockázatairól az anyára nézve. Így a kezelés még sokkal inkább személyre szabottabb lehet. A teszt feltárja továbbá a betegségekre való genetikai hajlamot, a veleszületett vetélési hajlamot és lehetővé teszi az embrió fejlődésének előrejelzését is. Ha a nő ismételten elveszíti a magzatot és az orvosok ennek okát nem tudják pontosan meghatározni, a Repromeda klinikán nemcsak választ kaphatnak erre a kérdésre, de helyzetük megoldását is megtalálhatják.

Mi a teendő, ha a PANDA kockázatot mutat ki?

Ha a pár esetében bármilyen genetikai hátterű betegségre való hajlam tárul fel és az utódoknál fennáll a betegség kialakulásának veszélye, még a teherbe esés előtt elvégezhető az adott pár [embrióinak preimplantációs genetikai tesztelése (PGT-M)](https://www.repromeda.cz/poskytovana-pece/genetika/preimplantacni-geneticka-diagnostika/pgd-monogennich-chorob/), és az anyaméhbe csak olyan embriókat ültetünk be, amelyeknél nem mutatható ki a mutált gén. Ezzel csökkentjük a spontán vetélés kockázatát, a terhesség genetikai hiba miatti mesterséges megszakításának szükségességét vagy azt, hogy a születendő gyermek fogyatékos lesz.

Mit biztosítunk Önnek

Tudja meg, mi mindent tehetünk meg Önért! További szolgáltatásaink itt.

Meddőségkezelés

Fényt derítünk meddősége okára és megtaláljuk az optimális kezelést, amely biztosítja majd vágya teljesülését.

Genetika

Növelje az egészséges fogantatás esélyét. Csúcstechnológiával felszerelt reprodukciós génlaboratórium várja Önt.

Alternatív gyógymód

A problémákat átfogóan megoldjuk. Ezért alternatív kezelési módszereket is kínálunk, amelyek növelik a terhesek esélyét.

Béranyaság – dajkaanyaság

Ott leszünk Ön mellett a pótanyaság - amikor a biológiai szülők embrióját pótanya hordja ki - minden lépésénél.

Nem kötelező erejű konzultáció