Reprodukciós genetikai kompatibilitás panel

Mikor indokolt a prediktív tesztelés?

 Szeretné letesztelni, hogy partnerével genetikai-reproduktív szempontból mennyire kompatibilis?

  • Szeretné megtudni, mekkora kockázattal jár az Önök esetében a családtervezés, vagyis milyen valószínűséggel fogan meg öröklődő betegségben szenvedő vagy fejlődési rendellenességű gyermek?
  • Szeretne többet megtudni ismételt vetélései okáról, mivel az orvosok eddig nem diagnosztizáltak semmit?

Mi a párok prediktív genetikai tesztelése?

A párok reprodukciós összeférhetőségének (kompatibilitás) előrejelző genetikai vizsgálata több száz előre kiválasztott gén nagyon pontos tesztelését biztosítja.  Ezek a gének eltéréseket (mutáció) tartalmazhatnak, amelyek súlyos öröklődő betegségek okozói lehetnek.

Kinek érdemes részt venni a vizsgálaton? Azon szülők, akik valamilyen recesszív módon öröklődő betegség hordozói, egészségesek ugyan, de gyermekükre súlyos öröklődő rendellenességet örökíthetnek át.

A kompatibilitás tesztelése egészséges pároknak javallott, akik családot terveznek – asszisztált reprodukció igénybe vételével vagy természetes, spontán módon – és szeretnék befolyásolni gyermekeik egészségét. A genetikai-reprodukciós kompatibilitás vizsgálatnak akkor van értelme, ha a vizsgálat mindkét partnernél elvégezhető.

Miért hasznos a vizsgálat?

A kompatibilitás genetikai-reprodukciós tesztelése segít Önöknek kideríteni a közös gyermeküknél esetlegesen fellépő rendellenességek kockázatának mértékét és a fogantatás és a terhesség alatti szövődmények kialakulásának veszélyét. A vizsgálat információt nyújthat arról is, hogy néhány pár esetében miért fordul elő ismételt vetélés.

Azon szülők, akik valamilyen recesszív módon öröklődő betegség hordozói, önmaguk egészségesek. Ennek ellenére, ha azonos géneltérés hordozói, közös gyermeküknél súlyos öröklődő betegség alakulhat ki.

Mi történik, ha a vizsgálat kimutatja, hogy „kockázatos” pár vagyunk?

Ilyen esetben is tudunk Önöknek segíteni. Ha már tudomásuk van arról, hogy génjeik olyan öröklődő betegségre való hajlamot tartalmaznak, amelyek átörökíthetnek gyermekükre vagy a géneltérések vetélést okozhatnak, megelőzésként alkalmazható a [preimplantációs genetikai tesztelés](https://www.repromeda.cz/poskytovana-pece/genetika/preimplantacni-geneticka-diagnostika/), amely segítségével a probléma megoldható.

Co vám nabízíme

Zjistěte, co všechno pro Vás můžeme udělat. Další služby najdete zde.

Léčba neplodnosti

Zjistíme příčinu vaší neplodnosti a najdeme ideální léčbu, která vás dovede do vytouženého cíle.

Darování a uchování vajíček i spermií

Staňte se dárkyní vajíček či dárcem spermií, nebo si nechejte své pohlavní buňky zmrazit pro budoucí použití.

Genetika

Zvyšte svou šanci na početí zdravého miminka. Čeká na vás špičkově vybavená laboratoř reprodukční genetiky.

Alternativní medicína

Řešíme problémy komplexně. Proto nabízíme také metody alternativní léčby, které zvýší vaši šanci na otěhotnění.

Náhradní mateřství

Provedeme vás celým procesem náhradního mateřství, kdy embryo biologických rodičů donosí náhradní matka.

Domluvte si nezávaznou konzultaci