Reprodukciós genetikai kompatibilitás panel

Mikor indokolt a prediktív tesztelés?

 Szeretné letesztelni, hogy partnerével genetikai-reproduktív szempontból mennyire kompatibilis?

  • Szeretné megtudni, mekkora kockázattal jár az Önök esetében a családtervezés, vagyis milyen valószínűséggel fogan meg öröklődő betegségben szenvedő vagy fejlődési rendellenességű gyermek?
  • Szeretne többet megtudni ismételt vetélései okáról, mivel az orvosok eddig nem diagnosztizáltak semmit?

Mi a párok prediktív genetikai tesztelése?

A párok reprodukciós összeférhetőségének (kompatibilitás) előrejelző genetikai vizsgálata több száz előre kiválasztott gén nagyon pontos tesztelését biztosítja.  Ezek a gének eltéréseket (mutáció) tartalmazhatnak, amelyek súlyos öröklődő betegségek okozói lehetnek.

Kinek érdemes részt venni a vizsgálaton? Azon szülők, akik valamilyen recesszív módon öröklődő betegség hordozói, egészségesek ugyan, de gyermekükre súlyos öröklődő rendellenességet örökíthetnek át.

A kompatibilitás tesztelése egészséges pároknak javallott, akik családot terveznek – asszisztált reprodukció igénybe vételével vagy természetes, spontán módon – és szeretnék befolyásolni gyermekeik egészségét. A genetikai-reprodukciós kompatibilitás vizsgálatnak akkor van értelme, ha a vizsgálat mindkét partnernél elvégezhető.

Miért hasznos a vizsgálat?

A kompatibilitás genetikai-reprodukciós tesztelése segít Önöknek kideríteni a közös gyermeküknél esetlegesen fellépő rendellenességek kockázatának mértékét és a fogantatás és a terhesség alatti szövődmények kialakulásának veszélyét. A vizsgálat információt nyújthat arról is, hogy néhány pár esetében miért fordul elő ismételt vetélés.

Azon szülők, akik valamilyen recesszív módon öröklődő betegség hordozói, önmaguk egészségesek. Ennek ellenére, ha azonos géneltérés hordozói, közös gyermeküknél súlyos öröklődő betegség alakulhat ki.

Mi történik, ha a vizsgálat kimutatja, hogy „kockázatos” pár vagyunk?

Ilyen esetben is tudunk Önöknek segíteni. Ha már tudomásuk van arról, hogy génjeik olyan öröklődő betegségre való hajlamot tartalmaznak, amelyek átörökíthetnek gyermekükre vagy a géneltérések vetélést okozhatnak, megelőzésként alkalmazható a [preimplantációs genetikai tesztelés](https://www.repromeda.cz/poskytovana-pece/genetika/preimplantacni-geneticka-diagnostika/), amely segítségével a probléma megoldható.

Mit biztosítunk Önnek

Tudja meg, mi mindent tehetünk meg Önért! További szolgáltatásaink itt.

Meddőségkezelés

Fényt derítünk meddősége okára és megtaláljuk az optimális kezelést, amely biztosítja majd vágya teljesülését.

Genetika

Növelje az egészséges fogantatás esélyét. Csúcstechnológiával felszerelt reprodukciós génlaboratórium várja Önt.

Alternatív gyógymód

A problémákat átfogóan megoldjuk. Ezért alternatív kezelési módszereket is kínálunk, amelyek növelik a terhesek esélyét.

Béranyaság – dajkaanyaság

Ott leszünk Ön mellett a pótanyaság - amikor a biológiai szülők embrióját pótanya hordja ki - minden lépésénél.

Nem kötelező erejű konzultáció