MACS – spermium szelektálás

A férfi meddőség egyik oka lehet, ha a spermiumok DNS károsodottak.  A genetikai tulajdonságokra negatív hatással van a dohányzás,  a szennyezett környezet, a férfi életkora, néhány gyógyszer, de különböző gyulladásos betegségek is, amelyek növelik a herék hőmérsékletét.

A károsodott DNS-sel rendelkező spermiumok gyakran képtelenek a petesejt megtermékenyítésére. Ha a spermium megtermékenyíti a petesejtet, van bizonyos esély arra, hogy az így létrejövő embrió  a töredezéseket és a károsodást rendbe hozza. Ha a „javítás” nem sikerül, ez befolyásolhatja a sejtosztódást, az embrió fejlődése leállhat vagy koraszülés következhet be.

Mit tud a MACS ® ?

A spermiumok élettartama behatárolt és egyénfüggő, egy spermiumállományban is különböző. Utána a spermiumok  sejthalállal (apoptózis) semmisülnek meg.  A spermiumoknál az apoptózis az ún. foszfatidilszerin externalizálódásával, sejtfelszínre kerülésével mutatkozik meg. Ennek köszönhetően ezek a spermiumok felismerhetők és kiválaszthatók.

Az ilyen spermiumok standard eljárásokkal nem különböztethetők meg a normál spermiumoktól. Az új MACS® ART Annexin V eljárás viszont lehetővé teszi a károsodott spermiumok kizárását a spermiumállományból.

Hogyan működik a MACS® ?

A szelekció előtt a károsodott apoptikus spermiumok mágneses nanoegységek segítségével jelölődnek, és ezután egy mágnesoszlopon keresztül haladva az apoptikus spermiumok az oszlophoz kötődnek.

A nem károsodott élő spermiumok átjutnak az oszlopon és készek a további felhasználásra. Az ezzel az eljárással szelektált  spermiumok minden asszisztált reprodukciós módszerben alkalmazatók (IUI, IVF, ICSI, PICSI).

Mit biztosítunk Önnek

Tudja meg, mi mindent tehetünk meg Önért! További szolgáltatásaink itt.

Meddőségkezelés

Fényt derítünk meddősége okára és megtaláljuk az optimális kezelést, amely biztosítja majd vágya teljesülését.

Genetika

Növelje az egészséges fogantatás esélyét. Csúcstechnológiával felszerelt reprodukciós génlaboratórium várja Önt.

Alternatív gyógymód

A problémákat átfogóan megoldjuk. Ezért alternatív kezelési módszereket is kínálunk, amelyek növelik a terhesek esélyét.

Béranyaság – dajkaanyaság

Ott leszünk Ön mellett a pótanyaság - amikor a biológiai szülők embrióját pótanya hordja ki - minden lépésénél.

Nem kötelező erejű konzultáció