A hagyományos IVF kezelés alternatívái

Ezen eljárások célja a mesterséges megtermékenyítés lehető legtermészetesebb menetének biztosítása, valamint a kezelés költségeinek minimalizálása. Sajnos, az adott technikák sikerességi rátája viszonylag alacsony.

Natív – természetes IVF ciklus

A természetes IVF ciklus folyamán nem kerül sor a petefészkek hormonális stimulációjára.  A természetes tüszőrepedéskor felszabadult érett petesejtet használják fel. A leszíváskor a cél egy petesejt kinyerése és annak ICSI vagy PICSI eljárással történő megtermékenyítése

Minimális stimuláció

Minimális stimulációkor nagyon alacsony stimulációs gyógyszeradagokat alkalmaznak. A stimuláció kíméli a nő szervezetét és könnyen elviselhető. A cél 2–6 jó minőségű petesejt kinyerése, amelyeket ezután ICSI vagy PICSI módszerrel termékenyítenek meg.

IUI: Intrauterin inszemináció

Az IUI a legkevésbé invazív asszisztált reprodukciós eljárás, melynek során az ovuláció időpontja körül az előkezelt (partner vagy donor) spermiumokat katéter segítségével közvetlenül a méhüregbe juttatjuk. A beavatkozás természetes ciklus közben (stimuláció nélküli), vagy petefészek-stimuláció után is elvégezhető. Viszonylag egyszerű és fájdalommentes módszer, amelyet érzéstelenítés nélkül, ambulánsan végzünk el.

Az IUI eljárás eredményessége nagyon alacsony, a petefészek-stimulációt követően is csak 10–15 % között mozog ciklusonként. Orvosi konzultáció keretén belül a következő konkrét esetekben javallott:

  • Fiatalabb nőknél donor spermium felhasználásával
  • Olyan pároknál, akik között nincs rendszeres intim kapcsolat

IVM: In-vitro maturation

Az IVM módszer olyan asszisztált reprodukciós technika, amely folyamán éretlen petesejtek gyűjtésére, majd – a megtermékenyítésük előtt – laboratóriumi körülmények közötti érlelésükre kerül sor. A mesterségesen érlelt petesejtek megtermékenyítése ICSI vagy PICSI eljárással történik.

Az IVF-től eltérően az IVM-nél vagy nincs petesejt-stimuláció, vagy a stimuláció csak nagyon kis adagokban rövid ideig tart. A petefészekből gyűjtött éretlen petesejteket 24 – 28 órás laboratóriumi érlelés után termékenyítik meg.

Klinikánk javaslatai:

Az IVM, IUI és a Minimális stimuláció technikák nem tudják teljes mértékben helyettesíteni az IVF-et. Ezek a módszerek csak kevés párnál alkalmazhatók. Az ismertetett eljárások nem megfelelőek 35 év feletti nők esetében és olyan pároknál, akiknél kevés számú antrum folliculli van jelen, vagy az FSH szint magasabb és az AHM szint alacsonyabb, de nem javallottak túlsúlyos nők esetében sem.

Mit biztosítunk Önnek

Tudja meg, mi mindent tehetünk meg Önért! További szolgáltatásaink itt.

Meddőségkezelés

Fényt derítünk meddősége okára és megtaláljuk az optimális kezelést, amely biztosítja majd vágya teljesülését.

Genetika

Növelje az egészséges fogantatás esélyét. Csúcstechnológiával felszerelt reprodukciós génlaboratórium várja Önt.

Alternatív gyógymód

A problémákat átfogóan megoldjuk. Ezért alternatív kezelési módszereket is kínálunk, amelyek növelik a terhesek esélyét.

Béranyaság – dajkaanyaság

Ott leszünk Ön mellett a pótanyaság - amikor a biológiai szülők embrióját pótanya hordja ki - minden lépésénél.

Nem kötelező erejű konzultáció