Embrió transzfer

 

Az embriótranszfer menete

Az embriótranszfer folyamán az embriót vékony katéter segítségével a méhnyakon keresztül befecskendezik az anyaméhbe. A beavatkozásra az ún. „transzfer szobában”, relaxációs zene mellett kerül sor. A transzfer közben lehetősége lesz arra is, hogy egy videó-képernyőn szemmel kísérje az embrió kiválasztását és annak beültetését. A beavatkozás után azonnal elhagyhatja a klinikát.

Fájdalomérzet és szövődmények

A nők túlnyomó többségénél az embriótranszfer fájdalommentes, ambuláns beavatkozás. Néhány nőnél a méhnyak a méh fejlődési rendellenessége vagy gyulladás, műtét következtében beszűkülhet. Ilyen esetekben a beültetés bonyolult és fájdalmas is lehet, ezért teljes altatásban valósul meg. Ez csak az esetek kb. 1 – 2 %-nál fordul elő.

A visszahelyezett embriók száma

A beültetésre kerülő embriók számáról mindig a kezelt pár és a kezelőorvos együtt döntenek. A nemzetközi szakmai szervezetek, valamint a Cseh Nőgyógyászati- és Szülészeti Társaság (ČGPS) Asszisztált Reprodukciós Szekciójának ajánlásait figyelembe véve az esetek túlnyomó többségében csak egy embrió kerül beültetésre.

Miért nem helyezünk vissza több embriót?

Két vagy több embrió beültetése jelentős mértékben nem növeli a teherbe esés valószínűségét, éppen ellenkezőleg – inkább összehasonlíthatatlanul nagyobb a többszörös terhesség kialakulásának kockázata. Egy embrió transzferénél ez csak egypetéjű ikrek esetében fordulhat elő, amikor eredetileg csak egy megtermékenyített petesejt osztódik ketté. Ezt viszont semmilyen módszerrel nem lehet kivédeni.

Provádění embryotransferu

Mit biztosítunk Önnek

Tudja meg, mi mindent tehetünk meg Önért! További szolgáltatásaink itt.

Meddőségkezelés

Fényt derítünk meddősége okára és megtaláljuk az optimális kezelést, amely biztosítja majd vágya teljesülését.

Genetika

Növelje az egészséges fogantatás esélyét. Csúcstechnológiával felszerelt reprodukciós génlaboratórium várja Önt.

Alternatív gyógymód

A problémákat átfogóan megoldjuk. Ezért alternatív kezelési módszereket is kínálunk, amelyek növelik a terhesek esélyét.

Béranyaság – dajkaanyaság

Ott leszünk Ön mellett a pótanyaság - amikor a biológiai szülők embrióját pótanya hordja ki - minden lépésénél.

Nem kötelező erejű konzultáció