Hormonális stimuláció és petesejtnyerés

Minden IVF eljárás része a nő szervezetének hormonális serkentése, amely több petesejt beérését eredményezi a petefészekben, mint egy spontán ciklus közben. Az ezt követő tüszőfolyadék leszívás (punkció) vékony tű segítségével, hüvelyi úton, ultrahangos ellenőrzés mellett történik, aneszteziológus felügyeletével.  A narkózis rövid ideig, átlagosan 10-15 percig tart.

Hormonális stimuláció

A hormonális stimuláció menete

A stimuláció általában a menstruációs ciklus 2. – 3. napján kezdődik. A nővér mindent elmagyaráz és megtanítja a helyes gyógyszer-applikációt, így az első gyógyszer applikálása az ő felügyeletével történik.

A gyógyszerszedés 10-12 napig tart és a nők általában jól viselik. A stimuláció időtartama alatt párnapos rendszerességgel az orvos kontroll UH-val  nyomon követi az egész folyamatot.

Alkalmazott stimulációs készítmények

A stimuláció céljából adott szerek gonadotrop hormonok (FSH, LH), melyeket laboratóriumi körülmények között gyártanak ún. rekombináns hormonokkal – Puregon, Gonal F. Új, kiváló minőségű, adagolótollas készítményekről van szó. Pácienseinknél nagy kedveltségnek örvendenek egyszerű használatuknak és hatásosságuknak köszönhetően.

Az orvossal való megbeszélés során mindig van lehetősége a legmegfelelőbb stimulációs készítmény kiválasztására.

Léteznek vizelet eredetű készítmények is, amelyek menopauzás nők vizeletéből nyernek ki. Fokozott tisztaságú gyógyszerekről van szó, melyek viszont nem garantálják a stimuláció olyan mértékű minőségét, mint a rekombináns szerek, ezért klinikánkon ezek használatát nem ajánljuk.

Petesejt leszívás

A punkció pontos napját az orvos tűzi ki UH kontroll vagy hormonális vizsgálat alapján.

A punkciót megelőző 34-36 órában szükséges az Ovitrelle bevitele. Az Ovitrelle szintén laboratóriumilag készített hormon, amely jobb minőségű és hatásosabb, mint a fokozottan tisztított vizelet alapú készítmények. Applikálása megegyezik a  stimulációs szerekével (Gonal F és Puregon), vagyis az alhas bőrredőjébe kerül.

Éjféltől (a punkciót előtt) tilos az evés, ivás és a dohányzás. A punkció napján reggel kell megjelenni a klinikán, ahol elvégzik a leszívást.

Itt tehát sor kerül a tüszőfolyadék leszívására, amely hüvelyi úton, vékony tű segítségével, UH-vezérelten, altatóorvos felügyelete mellett történik. A narkózis rövid, átlagosan 10-15 percig tart.  Ezt követően a laboratórium embriológusai a tüszőfolyadékból kiválasztják a petesejteket és még ugyanezen napon megtermékenyítik azokat, tehát kialakulnak az embriók.

Eközben rövid pihenés vár Önre az „alvószobában”, melyből gyönyörű kilátás nyílik Brno városára. A pihenés után finom és egészséges uzsonnázásban lesz része.  A klinikát csak kísérővel hagyhatja el. Az altatás után tilos a gépkocsivezetés.

 

dsc_4914

Co vám nabízíme

Zjistěte, co všechno pro Vás můžeme udělat. Další služby najdete zde.

Léčba neplodnosti

Zjistíme příčinu vaší neplodnosti a najdeme ideální léčbu, která vás dovede do vytouženého cíle.

Darování a uchování vajíček i spermií

Staňte se dárkyní vajíček či dárcem spermií, nebo si nechejte své pohlavní buňky zmrazit pro budoucí použití.

Genetika

Zvyšte svou šanci na početí zdravého miminka. Čeká na vás špičkově vybavená laboratoř reprodukční genetiky.

Alternativní medicína

Řešíme problémy komplexně. Proto nabízíme také metody alternativní léčby, které zvýší vaši šanci na otěhotnění.

Náhradní mateřství

Provedeme vás celým procesem náhradního mateřství, kdy embryo biologických rodičů donosí náhradní matka.

Domluvte si nezávaznou konzultaci