EndomeTRIO

Mi az az endometrium?

Az endometrium a méh belsejét borító nyálkahártya, amelybe a megtermékenyített petesejt beágyazódik. Az endometrium, vagyis méhnyálkahártya, a méhüreg falának legbelső része, tehát a sikeres teherbeesés kulcsfontosságú tényezője. A méhnyálkahártya állapotát leggyakrabban ultrahanggal vizsgálják, de ezzel a módszerrel csak a vastagságát és struktúráját lehet kiértékelni, viszont fontos a bakteriális flóra (mikrobiom) és az ún. implantációs ablak, vagyis az embrió beültetésére alkalmas időpont meghatározása is.

A női test hormonális egyensúlyának felborulása (ösztrogéndominancia a progeszteronnal szemben) következtében megtörténhet, hogy a méhnyálkahártya a méhen kívül is felépül. Ebben az esetben az úgynevezett endometriózis kórképről beszélünk.

Mi az az EndomeTRIO?

Az EndomeTRIO egy olyan eljárás, amely a méhnyálkahártyából vett minta 3 vizsgálatát foglalja magába.

ALICE (Analysis of Infectious Chronic Endometritis)

Az endometrium kiegyensúlyozott baktériumszintje az embrió–beültetés sikerességének fontos tényezője. Ha a méhben patogén baktériumok vannak, ez az egyensúly felborulhat.

Az ALICE teszt kimutatja a heveny gyulladásokat okozó baktériumok jelenlétét. Ezek a gyulladások a meddő páciensek 30 %-nál kimutathatók és az ismételt vetélések egyik okozói is lehetnek. A megfelelő terápia megválasztásával viszont ez az állapot sikeresen kezelhető.

EMMA (Endometrial Microbiome Metagenomic Analysis)

A méhnyálkahártyából vett minta Új Generációs Szekvenálási (NGS) technika segítségével történő elemzésével más baktériumok is kimutathatók, amelyek a nő meddőségéhez vezetnek.

Az EMMA teszt a méhnyálkahártya összetételének teljes körű állapotfelmérését nyújtja. Abban az esetben, ha a baktériumok jelenléte nem optimális, javaslatot tesz antibiotikumos vagy probiotikumos kezelésre.


ERA (Endometrial Receptivity Analysis)

Az ismételten sikertelen embrió transzfer úgy testileg, mint lelkileg megterhelő lehet a nő számára. Annak ellenére, hogy a pár egy sor vizsgálatot keresztülment és embriójuk a preimplantációs genetikai teszt eredményei alapján alkalmas a méhbe történő beültetésre, nem biztos, hogy a méhnyálkahártya is készen áll a transzferre.

Az ERA teszt meghatározza azt az optimális időintervallumot (ablakot), amikor a méhnyálkahártya „fogékony” (receptív) az embrió befogadására, tehát meghatározza az embriótranszfer optimális időpontját. Eredményei a megfelelő hormonális előkészítés és annak időtartama megállapításához is alapot nyújtanak. Eme technika alkalmazásával azoknál a pácienseknél, akiknél az implantáció (beágyazódás) ismételten sikertelen volt, 73 %-os eredményesség (Implantation Rate) érhető el.

Test ERA určí optimální časové okno, kdy je děložní sliznice receptivní pro přijetí embrya. Stanoví tedy optimální čas pro embryotransfer. Jeho výsledky pomohou také stanovit vhodnou hormonální přípravu i její délku. S využitím tohoto testu je u pacientek s opakovaným selháním implantace (uhnízdění) dosaženo 73% úspěšnosti implantace (Implantation Rate).


Sok múlik az endometriumon!

Ezzel a vizsgálattal azoknál a pácienseknél, akiknél az implantáció (beágyazódás) ismételten sikertelen volt, 73 %-os eredményesség (Implantation Rate) érhető el.

Mit biztosítunk Önnek

Tudja meg, mi mindent tehetünk meg Önért! További szolgáltatásaink itt.

Meddőségkezelés

Fényt derítünk meddősége okára és megtaláljuk az optimális kezelést, amely biztosítja majd vágya teljesülését.

Genetika

Növelje az egészséges fogantatás esélyét. Csúcstechnológiával felszerelt reprodukciós génlaboratórium várja Önt.

Alternatív gyógymód

A problémákat átfogóan megoldjuk. Ezért alternatív kezelési módszereket is kínálunk, amelyek növelik a terhesek esélyét.

Béranyaság – dajkaanyaság

Ott leszünk Ön mellett a pótanyaság - amikor a biológiai szülők embrióját pótanya hordja ki - minden lépésénél.

Nem kötelező erejű konzultáció