Ciklus donációval

Kinek van szüksége donor petesejtre?

  • Ovárium (petefészek) hiánya
  • Korai petefészek működés leállás (pl. ismeretlen okból, daganatos betegségek kemoterápiás vagy sugárterápiás kezelését követően, stb.)
  • Petesejt tényező (ismételten kisszámú petesejt kinyerés, nem megfelelő minőségű petesejtek, saját petesejt használatával ismételten meghiúsult a fertilizáció vagy a barázdálódás, illetve a beültetés)
  • Az ovarialis endometriosis súlyos formái
  • Preimplantációs genetikai diagnosztikával nem kiküszöbölhető genetikai indikáció

Donor kiválasztása

Kik a REPROMEDA adományozói?

Hogyan választjuk ki a donorokat?

Pácienseink számára gondosan választjuk ki a megfelelő donorokat. A donor-adatbázisba csak olyan nők kerülhetnek be, akik megfelelnek szigorú feltételeinknek és átesnek a meghatározott kivizsgálásokon. Minden adományozó kötelező előzetes nőgyógyászati és ultrahangos vizsgálatokon, hormonprofil-teszten, genetikai vizsgálatokon (karyotípus, CFTR, SMA, FRAXA) vesz részt, valamint megbeszélést tart vele klinikai genetikusunk. Ezen felül ismételten elvégezzük a szexuális úton terjedő betegségek (HIV, szifilisz, hepatitisz, chlamydia, cytomegalovírus – CMV) jelenlétét kimutató vizsgálatokat.

Ezen kívül tiszteletben tartjuk:

  • A donor és a recipiensek vércsoportját és Rh-faktorát
  • A külső fiziognómiai jegyeket és a donor és a recipiens kölcsönös hasonlóságát

Az adományozás menete

Amennyiben a páciensnél igazoltan jelen van a fent ismertetett indikációk egyike és a pár adományozott petesejtet szeretne befogadni, a párt először kivizsgálják, majd kiválasztják a megfelelő donort.

A donor kiválasztása után felvesszük a kapcsolatot a recipienssel és felkészítjük őt az embrió beültetésére. Ciklusa szinkronizálásra kerül a donor ciklusával. Úgy a donor, mint a recipiens hormonális előkezelést kap. A donor petesejtjeit megtermékenyítjük a recipiens partnerének spermiumával (esetleg donor spermiummal). Egy embriót beültetünk a recipiens méhébe, és a fennmaradó jó minőségű embriókat lefagyasztjuk (vitrifikáljuk) és megőrizzük az esetleges további kezeléshez.

dsc_4630

Mit biztosítunk Önnek

Tudja meg, mi mindent tehetünk meg Önért! További szolgáltatásaink itt.

Meddőségkezelés

Fényt derítünk meddősége okára és megtaláljuk az optimális kezelést, amely biztosítja majd vágya teljesülését.

Genetika

Növelje az egészséges fogantatás esélyét. Csúcstechnológiával felszerelt reprodukciós génlaboratórium várja Önt.

Alternatív gyógymód

A problémákat átfogóan megoldjuk. Ezért alternatív kezelési módszereket is kínálunk, amelyek növelik a terhesek esélyét.

Béranyaság – dajkaanyaság

Ott leszünk Ön mellett a pótanyaság - amikor a biológiai szülők embrióját pótanya hordja ki - minden lépésénél.

Nem kötelező erejű konzultáció